Woningrenovatiemarkt herstelt zich

Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Woningrenovatiemarkt herstelt zich

Er komen betere tijden aan. Na jaren neerslachtigheid over de Nederlandse economie lijkt het er op dat er betere tijden aankomen. De bouwsector krabbelt zich uit het diepe dal en verwacht wordt dat er volgend jaar te weinig bouwvakkers zijn om aan de vraag te voldoen. De sterkst groeiende tak in de bouw is de woningrenovatiemarkt. Het aantal opdrachten en aanvragen neemt in rap tempo toe. De woningrenovatiemarkt lijkt zich definitief te herstellen en een langdurige koers naar boven te hebben ingezet. Dit blijkt uit een onderzoek onder 110 klusbedrijven. Het onderzoek is uitgevoerd door USP Marketing Consultancy in januari 2014.

Einde in zicht

Een derde van de ondervraagde klusbedrijven zien een verbetering van de markt. Na de economische crisis die met name in de bouwwereld hard aankwam is het einde in zicht en kunnen de bouw en klusbedrijven zich opmaken voor herstel. Het verlagen van het BTW-tarief op renovatie en onderhoudswerk dragen aanzienlijk bij aan het herstel. Bovendien trekt de woningmarkt weer aan. Al deze positieve ontwikkelingen hebben een flinke impact op de bouwsector.

In cijfers

Uit het onderzoek van USP Marketing Consultancy onder 110 klusbedrijven blijkt dat maar liefst 32% van de bedrijven een verbetering merkt. 63% van deze bedrijven geeft aan meer aanvragen binnen te krijgen en 46% geeft aan dat er ook meer klussen door gaan. Een klein minpuntje is dat het in de meeste gevallen gaat om kleine klussen. 23% van de bouw- en klusbedrijven geeft aan dat ook de klussen groter worden.

Renovatiesector profiteert het meest

De bedrijven die geïnterviewd zijn voor dit onderzoek zijn voornamelijk klusbedrijven. Deze zijn van nature ook vaker actief met kleinere projecten dan bouwbedrijven. Zij profiteren daarom het meest van de aantrekkende markt. Ze zijn ook de eersten die benaderd worden om na de aankoop van een huis de renovatiewerkzaamheden uit te voeren.

Wij staan voor u klaar