Wat voor vloer heb ik nodig?

Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Wat voor vloer heb ik nou nodig?

Vroeg of laat zal je uit huis moeten gaan en lekker op jezelf wonen. Heerlijk zonder ouders en gezeur. Het moment is aangekomen om rustig opjezelf te wonen er is niks mooiers toch? Totdat je ineens realiseert dat er veel meer bij komt kijken dan je in eerste instantie voorzien had. Meerdere zaken waar je eerst natuurlijk nooit aan hoefde te denken. Een van die zaken is wat voor vloer heb je nou eigenlijk nodig? En wat voor vloeren zijn er allemaal beschikbaar?

Verschillende vloeren

Er zijn diverse keuzes als het aankomt op vloeren. Dit betekent dat er veel overwegingen zijn tenzij je een uitstraling wil dat je nog 20 jaar terug in de tijd leeft, Dan zou je natuurlijk voor het oh zo bekende tapijt vloer kunnen kiezen. Voor de wat modernere uitstraling heb je meerdere opties zoals: houten vloer, laminaat,tegels, pvc-vloer, linoleum en vinyl. Zoals je kan lezen zijn er aardig wat keuzes. Hoe moet ik in vredesnaam weten welke ik moet kiezen? Wees gerust hier heb je een overzicht om jezelf goed te laten informeren.

Populaire vloeren

De afgelopen jaren is er een groei in vraag naar pvc vloeren. Als allereerst werden ze gebruikt voor projecten maar tegenwoordig zijn ze overal te zien in onze huizen. PVC vloeren zijn houtvrij. Het is een kunststof parketvloer gemaakt van verschillende lagen PVC. De PVC vloeren zijn een alternatief voor laminaat parket of natuursteen, daar is PVC speciaal voor gemaakt. De kenmerken van PVC vloeren zijn onder andere: sterk, eenvoudig te onderhouden, uitzonderlijk duurzaam en zeer stabiel. Naast de meerdere pluspunten staat de PVC bekend om het geluiddempende effect dat wordt toegevoegd.

Om wat beter de groei in vraag naar PVC vloeren te kunnen begrijpen zullen we de vergelijking trekken met laminaat die ook populair is. De verschillen en gelijkenissen van PVC en laminaat worden in meerdere aspecten bekeken zoals: materiaal, onderhoud, sterkte en geluidsdichtheid.

Laminaat bestaat uit een HDF kern en kunststof waarbij de print alleen op de bovenste laag is gedrukt. Het is qua uiterlijk en eigenschappen enigszins vergelijkbaar met parket. PVC staat voor Polyvinylchloride. Wat ook een kunstmatige vloer bedekking is die geen hout bevat.

Beide vloeren zijn makkelijk schoon te houden met een stofzuiger en een dweil. Het is echter wel belangrijk om een plas water zo snel mogelijk te verwijderen van het laminaat of PVC vloer. Het product PVC is wel beter bestendig tegen water. Daarnaast zijn PVC vloeren eenvoudiger te repareren doordat de PVC stroken individueel te vervangen zijn.

Laminaat hoort bij de categorie van de wat hardere vloeren die je kan uitkiezen voor je woonkamers. Het ziet er enigszins uit als parket maar is vele male harder. De toplaag is gemaakt van melamine en korund en dat zorgt voor de sterkte van het laminaat. PVC vloeren zijn ook vrij hard maar tegelijkertijd tijd alsnog flexibel.

De PVC vloeren worden geheeld op de ondergrond verlijmd. Dit zorgt ervoor dat er geen de vloer niet hol klinkt. Dit weerhoud hinderlijke contactgeluiden. Het geluidsdichtheid bij laminaat ligt voornamelijk aan de ondervloer naar keuze.

Conclusie

Het kan allemaal heel angstaanjagend werken als je ineens allemaal zaken krijgt voorgeschoteld waar je eerst nooit aan dacht maar met een beetje informatie en hulp is de klus zo geklaard. Prepareer jezelf goed en wees mensen zullen vast en zeker bij jou over de vloer komen.

Wij staan voor u klaar