Waarom kiezen voor behang?

Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Waarom kiezen voor behang?

Heb jij een kale muur, een muur met scheuren of een muur die niet meer bij je interieur past? Kies dan om je muur op een stijlvolle manier te bedekken met behang. Dit is een muurbedekking van materialen zoals bijvoorbeeld sterk papier, vinyl of glasvezel. Het is zeer geschikt alternatief voor verf, de redenen hiervoor leggen we je in dit artikel uit.

Voordelen van behangen

De redenen waarom jij moet kiezen voor behang hebben we voor je in kaart gebracht. Met behang kan je snel van je kale muur iets speciaals maken. Het is net zoals verf beschikbaar in vele kleuren, maar met behang heb je gemakkelijk verschillende patronen of afbeeldingen op je muur. Wil je dit met verf doen, of laten doen, dan zit je al snel met hoge kosten. Daarnaast kost het ook meer tijd, terwijl je behang gemakkelijk in een aantal stroken opplakt. Zo kan je op een relatief snelle en eenvoudige manier je woning een passende, gepersonaliseerde uitstraling geven.

Wist je ook dat behang van goede kwaliteit tot wel vijftien jaar mee kan gaan? Dit terwijl een verflaag maar een jaar of vijf meegaat. Als je dit meerekent in je budget, kan je wel zien wat de betere investering is. Ook voor imperfecties in de muur maak je gebruik van behang, binnen korte tijd is er niets meer van te zien. Voor versteviging van je muur kies je hier voor glasvezelbehang.

Conclusie: kies voor behang als je relatief snel en goedkoop een nieuwe, stijlvolle uitstraling aan je muur wilt geven.

Wat voor soort behang moet ik kiezen?

Nu je bent overtuigd dat behang de beste optie is voor in jouw woning, moet je kiezen tussen de verschillende beschikbare soorten. Ieder materiaal heeft z’n eigen voordelen, kies dus voor het materiaal dat het beste bij jouw wensen aansluit.

 • Papierbehang
 • Papierbehang is, zoals de naam het zegt, gemaakt van papier. Het is de meest gebruikte soort behang en de goedkoopste variant. Daarnaast is het ook nog eens erg gemakkelijk te verwerken.

 • Hardvinylbehang
 • Hardvinylbehang heeft een toplaag van kunststof. Hierdoor is het behang stevig, beter bestemd tegen vocht en gemakkelijk schoon te maken. Kies voor dit behang op plekken waar het veel wordt aangeraakt, zoals de kinderkamer, in de hal en langs de trap.

 • Schuimvinylbehang
 • Deze soort heeft dezelfde voordelen als hardvinylbehang, maar heeft net iets extra’s. Kies voor deze soort als je grote oneffenheden in je muur wilt verbergen.

 • Acryl behang
 • Acryl behang is onder andere gemaakt van acrylverf. Het voordeel hiervan is dat het niet snel verkleurd. Daarnaast ook goed voor het milieu.

 • Glasvezelbehang
 • Glasvezelbehang is gemaakt van glasvezels. Dit zorgt ervoor dat je bepaalde verdikkingen in het behang kan maken, zodat het een patroon krijgt. Glasvezelbehang verstevigd de muur en is brandwerend.

 • Textielbehang
 • Textielbehang is gemaakt van natuurlijke of synthetische vezels. Hierdoor heeft het een exclusievere uitstraling.

Laten behangen?

Ga je zelf aan de slag met behangen, of kies je ervoor om het professioneel te laten doen? Onze specialisten zorgen dat jouw muur snel en foutloos wordt behangen. Neem voor meer informatie over onze tarieven geheel vrijblijvend contact met ons op.

Wij staan voor u klaar