Waar dient u op letten bij herinrichting van de tuin

Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Waar moet je op letten bij herinrichting van de tuin

Het herinrichten van de tuin kan allerlei redenen hebben. Zo kan de tuin door intensief gebruik of juist door verwaarlozing toe zijn aan een nieuwe look. Er zijn ook mensen die een nieuwe tuininrichting willen omdat de huidige tuin teveel onderhoud vergt. Een hovenier of tuinman kan u helpen bij het inrichten van een tuin die aansluit op uw eisen en wensen.

Soms kunnen kleine aanpassingen al zorgen voor grote verandering. Een boom die eigenlijk te groot is gegroeid en niet meer goed in verhouding staat met de rest van de tuin, kan gesnoeid of gekapt worden. Door vervolgens de boomstronk te laten verwijderen door een boomstronk verwijderingsdienst, kan de tuin in enkele stappen ineens veel ruimtelijker zijn. Daarnaast zal de lichtinval ook ineens stukken groter zijn, wat naast de hoeveelheid licht ook vaak in het interieur merkbaar zal zijn. Voor andere mensen is een kleine aanpassing niet voldoende en richten liever hun complete tuin opnieuw in. Wanneer u de tuin laat herinrichten of zelf gaat herinrichten zijn er een aantal zaken waar u op moet letten.

Uitbesteden tuin ontwerp?

Gaat u de herinrichting van de tuin uitbesteden bij een hovenier? Probeer dan van te voren goed over een aantal dingen na te denken zodat deze in het ontwerp kunnen worden meegenomen. Wilt u bomen, een grasmat en/ of een vijver? Wilt u zelf veel tijd in de tuin gaan besteden aan onderhoud of het liefst zo min mogelijk? Gaat u de tuin ook gebruiken om in te tuinieren in een moestuin, of wordt de tuin voornamelijk gebruikt om te zonnen en te zitten? Heeft u kinderen (of bent u ooit van plan kinderen te krijgen) dan moet er misschien rekening gehouden worden met een ruimte om te spelen.

Gras

Wilt u gras in de tuin, maar heeft u eigenlijk niet genoeg ruimte? Dan kunt u eigenlijk beter geen gras nemen. Stel dat u slechts 10 vierkante meter beschikbaar heeft voor een grasmat, dan zal dit vaak meer zorgen en onderhoud opleveren, dan dat u er plezier van heeft. Wilt u een grasmat, zorg er dan voor dat u minimaal 20 vierkante meter beschikbaar heeft. Tegenwoordig wordt kunstgras vaak als een goed alternatief beschouwd, omdat het onderhoudsvrij is en wel het groene uiterlijk van een echte grasmat heeft.

Terrastegels

Gaat u een terras aanleggen of laten aanleggen, probeer dan niet te veel op de tegels te besparen door de goedkoopste uit te kiezen. Wilt u goede terrastegels zorg er dan voor dat u betonnen of natuurstenen tegels van minimaal 5 centimeter dik aanschaft. Let er ook op dat de terrastegels niet te glad worden bij nat weer. Het leggen van de tegels is een vrij ingewikkelde klus en tenzij u ervaring heeft als stratenmaker kunt u deze eigenlijk het beste uitbesteden aan een professional.

Bomen

Het planten van bomen is iets waar u goed over na moet denken. Sommige bomen zien er bij het planten prachtig uit, maar kunnen na verloop van tijd uitgroeien tot grote reuzen die zowel uit uitzicht als bijvoorbeeld leidingen of bestratingen schade kunnen toedoen. Let er bij het tuinontwerp dus goed op wat voor bomen er worden geplant en of deze bomen klein blijven of niet.

Wij staan voor u klaar