Voordelen van aanbouw

Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Voordelen van aanbouw

Veel mensen dromen van een groter huis. Maar veel mensen vergeten dat u ook meer leefruimte kunt creëren zonder te verhuizen. Met aanbouw zijn genoeg mogelijkheden te bedenken, zonder dat u dat vertrouwde plekje hoeft te verlaten.

Voordelen

Aanbouw heeft meerdere voordelen. Het meest voor de hand liggende is het feit dat u op een relatief simpele manier extra ruimte creëert in uw huis. U kunt een nieuwe kamer aanbouwen, zoals een speelkamer of een kantoor. Ook is het mogelijk een bestaande kamer uit te breiden en zo een extra grote woonkamer of keuken te maken. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om deze uitbreiding te gebruiken om meer licht in de kamer te krijgen door extra grote ramen. Ook een serre is een optie.

Aanbouw is meerwaarde

Ten tweede creëert u meerwaarde op uw huis. Een grotere woonkamer of een extra kantoorruimte maakt het huis nog aantrekkelijker bij eventuele verkoop. Hoewel de aanbouw in eerste instantie niet heel groot lijkt, opent het mogelijkheden voor eventuele herinrichting van het huis, ook voor een potentiële koper. U kunt bijvoorbeeld de zitbank dichter bij het nieuwe raam zetten om zo meer van uw tuin te kunnen genieten. Of u verhuist de keuken naar de nieuwe aanbouw, waardoor u in het zonnetje uitgebreid uw kookkunsten kan tonen.
Uw woning wordt unieker ten opzichte van de andere huizen in de buurt. Ook dit is een voordeel bij eventuele verkoop van het huis. Met de nieuwe ruimte en uw keuken of woonkamer op een geheel nieuwe plaats, kunt u gemakkelijk het gevoel van een nieuw huis creëren zonder te hoeven verhuizen.

Nadelen

Aan elke verbouwing zijn ook nadelen verbonden. Ten eerste is dat de prijs. Het is immers een flinke investering. Zo’n project kan een flinke hap uit uw spaargeld nemen. Daarbij komt echter wel dat u (een deel van) deze investering terugverdient bij de verkoop.
Ten tweede is er de overlast dat gepaard gaat met elke verbouwing. Ook dit valt echter mee, als u bedenkt dat het grootste gedeelte van het werk buiten gebeurt. Daardoor blijft de overlast beperkt tot het moment van doorbraak.
Ten slotte zijn er in bepaalde gevallen vergunningen nodig voor aanbouw. Dit is van toepassing als de aanbouw bijvoorbeeld dieper is dan vier meter. Zorg dat u een goed klussenbedrijf inhuurt om zeker te zijn van een goede aanbouw. Via ons netwerk brengen wij u in contact met de beste klussers bij u in de buurt.

Wij staan voor u klaar