Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Onderhoud aan uw houten vloer

Om uw houten vloer in optimale conditie te houden en de levensduur te verlengen, is een goede onderhoudsbeurt op zijn tijd noodzakelijk. Voor een vloer schuren en vloer lakken zijn specifiek gereedschap en materiaal nodig, zoals zware schuurmachines; spullen die niet iedereen zomaar in huis heeft. Daarnaast moet er uiterst zorgvuldig te werk gegaan worden, want een keer te diep uw vloer schuren en deze is onherstelbaar beschadigd. Laat uw houten vloer dus onderhouden door een echte vakman, die over de juiste kennis en materialen beschikt. Onze vakmannen laten uw houten vloer weer helemaal opleven door hem te schuren, polijsten, in de olie te zetten of te lakken.

Vloer schuren

Voordat de houten vloer gelakt of in de olie gezet kan worden, moet hij eerst volledig geschuurd worden. Hiermee worden alle oude was- of laklagen en ondiepe krassen en beschadigingen verwijderd. Door het gebruik van schuurpapier met verschillende korrelgroottes, zorgt de vakman ervoor dat uw houten vloer helemaal gladgeschuurd wordt.

Vloer polijsten

Nadat de houten vloer geschuurd is, wordt deze gepolijst om de vloer helemaal egaal te krijgen. Met het polijsten worden de nerven van het hout namelijk afgesloten. Hierna is de vloer verder te bewerken met het materiaal van uw keuze: olie of lak.

Vloer lakken

Kiest u voor de optie vloer lakken, dan creëert u een slijtvaste toplaag. U heeft hierbij de keuze uit een matte of glanzende lak. Afhankelijk van de gewenste uitstraling zal de vakman uw houten vloer lakken. Ook krijgt u van hem advies over het schoonhouden van uw gelakte houten vloer.

Vloerolie

Als u meer van een natuurlijke uitstraling houdt, dan kunt u uw vloer laten behandelen met een vloerolie. De eigenschappen van het hout komen bij het oliën van de vloer beter naar voren. Het onderhoud van een geoliede vloer vraagt om specifiek onderhoud. Uw vakman geeft u tips en adviezen omtrent het schoonmaken van uw houten vloer.

Uw vloer als nieuw

Vind via ons netwerk een echte vakman als het om vloeronderhoud gaat en laat uw houten vloer er weer als nieuw uitzien. Onze klusmannen beschikken hiervoor over de juiste gereedschappen en materialen. Ga dus niet zelf in de weer met een logge schuurmachine, maar laat een vloer schuren en een vloer lakken over aan een professional. Voor vragen, advies en het laten opstellen van een offerte, kunt u contact opnemen met onze vloerspecialisten.