Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Verstopping verhelpen

Een verstopte afvoer, toilet, gootsteen of riolering is niet alleen erg vervelend, het kan bovendien schade veroorzaken aan uw woning. Verstopping leidt vaak tot een lekkage en lekkage leidt vaak tot waterschade. Daarom is het erg belangrijk om een verstopping zo snel mogelijk te verhelpen zodra u er één aantreft. Er zijn verschillende manieren om een verstopping te verhelpen. Wij zetten hier de meest gebruikte en effectieve methodes voor u op een rij.

Rubberen ontstopper

Een rubberen ontstopper is een van de meest gebruikte middelen om een verstopte gootsteen of toilet te verhelpen. Het is effectief bij kleine tot middelgrote openingen. Bovendien is een rubberen ontstopper gemakkelijk in gebruik:

  • 1. Plaats de rubberen kap bovenop de opening. Zorg dat er een klein laagje water staat.
  • 2. Duw de stok naar beneden, zodat alle lucht uit de rubberen kap ontsnapt.
  • 3. Trek de stok naar boven, zodat het vacuüm de afvoer leeg trekt.
  • 4. Herhaal totdat het water goed wegstroomt.

Deze methode is zeer geschikt om kleine tot middelgrote verstoppingen te verhelpen.

Ontstoppingsveer

De ontstoppingsveer is zeer gemakkelijk in gebruik en goed verkrijgbaar. Het is een flexibele, metalen veer die in een opening geplaatst kan worden. De ontstoppingsveer is geschikt voor kleine verstoppingen.

  • 1. Plaats de ontstoppingsveer in de opening en duw zo ver mogelijk door totdat de verstopping is bereikt.
  • 2. Duw de veer door de verstopping heen.
  • 3. Zodra de veer door de verstopping is geduwd trekt u de veer weer terug.
  • 4. Herhaal totdat de verstopping in zijn geheel is afgebroken.

Chemische ontstopper

Een chemische ontstopper is geschikt voor het verhelpen van kleine verstoppingen in gootstenen. Voedsel- of haarresten worden gemakkelijk afgebroken door het corrosieve ontstoppingsmiddel. Let goed op of uw afvoer bestand is tegen de chemicaliën. Sommige afvoerpijpen worden zelf ook aangetast door het ontstoppingsmiddel.

Een chemisch ontstoppingsmiddel hoeft vaak alleen in de afvoer gegoten te worden met de toevoeging van warm water. Na ongeveer 24 uur kunt u de leiding doorspoelen. Vaak verhelpt dit de meeste verstoppingen.

Heet water en zeep

Een minder gebruikte methode om een verstopping te verhelpen is het gebruik van heet water en zeep. Door dit van enige hoogte bovenop de afvoer te gieten kan de verstopping losschieten. De temperatuur van het water en de aanwezigheid van zeep zorgen ervoor dat de verstoppingen kunnen oplossen. Deze methode is niet altijd effectief, maar het kost heel weinig moeite en is scherp geprijsd.

Grote verstoppingen en verstopte riolering

Voor grotere verstoppingen, of voor een verstopte riolering, kunt u het beste professionele hulp inschakelen. Deze verstoppingen worden over het algemeen sneller verholpen door groter gereedschap in te zetten, zoals mechanische boren en, in het geval van een verstopte riolering, camerawagens. Via het contactformulier op onze website kunt u snel en gemakkelijk in contact komen met een loodgieter bij u in de buurt. Onderneem zo snel mogelijk actie wanneer u een verstopping vermoedt en laat het professioneel verhelpen door een van onze loodgieters.