Tips voor het kopen van Industriële lampen

Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Tips voor het kopen van industriële lampen

Het is de woontrend van nu: industriële lampen. Niet alleen meer industriële woningen en ruimtes zijn in trek, ook de meubels worden steeds populairder. Loften, oude fabrieken etc, al deze ruimtes worden gebruikt ter inspiratie voor de industriële look. Maar waar moet je allemaal op letten bij het kopen van een industriële lamp? Lees hier de tips die de keuze makkelijk voor je gaat maken!

Grootte van de lamp

De grootte van de lamp speelt een belangrijk onderdeel in het matchen van je interieur. Een kleine lamp kan al gauw zorgen voor niet voldoende licht en een te grote lamp kan er juist voor zorgen dat een ruimte kleiner lijkt. Er is een handige tip om nooit meer voor deze moeilijke keuze te staan: een lamp mag namelijk niet breder zijn dan de tafel. Een ideale breedte zou 66% zijn van de breedte van de tafel. Bij een tafel van 90cm zou een lamp van 60cm dus ideaal zijn. Kies je toch voor een kleinere lamp, dan heb je grote kans dat de tafel niet helemaal verlicht wordt. Dit is overdag nog geen groot probleem, echter wel in de wintermaanden en ‘s avonds.

Gewicht

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar ook het gewicht van de lamp speelt een belangrijke rol bij de keuze . Vooral de hanglampen zijn vaak zwaarder dan dat ze eruit zien. Kijk dus voor je zoektocht naar een lamp goed, naar wat voor plafond je hebt. Een lamp van 10 tot 15 kg kan namelijk helaas niet aan een gipsplafond.

Lichtbron

Naast de fysieke lampenkap zelf speelt de lichtbron ook een belangrijke rol voor de verlichting van de ruimte. Waar je vroeger een gloeilamp of halogeen lamp kocht van 60 watt koop je nu een led lamp met een hogere watt percentage. Tenzij je natuurlijk met een soort stationsverlichting in de woonkamer of keuken wilt zitten.

Lamp ophangen

Last but not least: het ophangen van je industriële lamp. Hoe hoog hangt een lamp precies boven de tafel? Idealiter hangt de lamp ongeveer zo’n 60 a 70 cm boven de tafel. Wanneer je een grote tafel hebt of een hoogplafond (wat trouwens ook erg mooi is) dan kan je hier natuurlijk van afwijken. 60 a 70 cm boven de tafel is slechts een indicatie.

Weet jij al welke industriële lamp je gaat kopen? Neem anders een kijkje op de website van Industriele lampen online de specialist in industriële verlichting.

Wij staan voor u klaar