Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Wij staan voor u klaar in Harderwijk

Stucadoor nodig in Harderwijk?

Ben jij toe aan een renovatie van jouw huis of bedrijfspand in Harderwijk? Dan kan een stukadoor niet ontbreken. Door de muren te laten behandelen door een vakkundige stukadoor, zullen alle oneffenheden weer gladgestreken worden en ontstaat er een compleet nieuwe muur. De mogelijkheden in kleur, uitstraling en materiaal zijn bijna oneindig. Voor strakke moderne muren kun je terecht bij de stukadoor in Harderwijk, maar ook voor een speciale afwerking zoals bijvoorbeeld een betonlook ben je hier aan het juiste adres. Heb je gipsplaten aan de muur of tegen het plafond, ook daar kan de stukadoor uit Harderwijk eenvoudig overheen stuken voor een strak eindresultaat.

Bij een stukadoor uit het netwerk van Klusjesmannen.org ben je verzekerd van een echte vakman. Het stuken is een bijzonder lastige klus en er wordt daarom ook afgeraden om zelf te doen, als je hier geen ervaring mee hebt. Het is ontzettend zonde als je zoveel werk en energie in een muur hebt gestoken en het eindresultaat is niet zoals verwacht. De stukadoor uit Harderwijk neemt deze taken graag van je over. Door de eindeloze mogelijkheden kun je altijd een muur en uitstraling laten maken die helemaal aan jouw wensen voldoet. Niet alleen binnenshuis, maar ook een buitenmuur laten stuken? Verschillende soorten stucwerk zijn ook uitermate geschikt om buiten te gebruiken. Spachtelputz is bijvoorbeeld een stootvast materiaal dat ook nog eens tegen weer en wind bestand is. Ideaal voor buiten. En ook nog eens veel verschillinde uitvoeringen en kleuren te verkrijgen bij de stukadoor uit Harderwijk.

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden voor jou zijn? Vul dan het contactformulier in en wij brengen je zo snel mogelijk in contact met een stukadoor uit Harderwijk. Voor je het weet worden jouw muren en/of plafond onder handen genomen en geniet binnenkort van een compleet nieuwe uitstraling in jouw huis of kantoorpand.

Vergelijk vandaag nog!

Vraag bij ons in Harderwijk ook een offerte aan voor een:

stucadoor

Glad maken

We kennen het allemaal wel, de lelijke schroevengaten in de muur. Zelf aan de slag gaan om dit gat opvullen is dan een optie, maar uiteindelijk zal dit niet het optimale resultaat geven. In plaats van zelf aan de slag te gaan, kun je ook een stukadoor uit Harderwijk vragen als je de hele muur aan wilt pakken. De stukadoor uit Harderwijk vult de gaten eenvoudig op en kan vervolgens de muur in zijn geheel glad maken. Op die manier ontstaat er een strak geheel en kan vervolgens de gewenste afwerking aangebracht worden door de stukadoor. De gaten zijn op gevuld en jij hebt een helemaal nieuwe muur.

Raapwerk Harderwijk

Bij een kleine zoektocht op het internet naar een stukadoor uit Harderwijk, zul je de term ongetwijfeld al voorbij hebben zien komen. Raapwerk houdt, simpel gezegd, in de muur vlak maken. Zijn er beschadigingen aan de muur? Boorgaten? Dan zal dit middels raapwerk door de stukadoor uit Harderwijk helemaal strak gemaakt kunnen worden om vervolgens op de gewenste manier te worden afgewerkt. Ook wanneer muren niet helemaal waterpas zijn, kan de stukadoor dit middels raapwerk corrigeren. Bij raapwerk brengt de stukadoor een extra laag gipsmortel of specie aan.

De stukadoor uit Harderwijk bewerkt dit zo dat er een helemaal vlakke en rechte muur ontstaat, waar vervolgens overheen gestuukt kan worden. Raapwerk wordt door de stukadoor uit Harderwijk vooral veel toegepast bij een verbouwing in de badkamer of keuken of op een muur die voorheen betegeld was, maar is ook uitermate geschikt om rondingen aan te brengen aan de muur voor bijvoorbeeld een open haard.

testimonial

dhr. Carnotte

Ik was op zoek naar een stukadoor die ik voor niet al te veel geld kon inschakelen voor een relatief kleine klus. Voor iemand als ik is deze site een uitkomst. Binnen no-time...

testimonial

mevr. Coolen

De muren in mijn garage zaten al jaren vol gaten. Dankzij jullie stukadoor is dit nu eindelijk opgelost. Ik had het eigenlijk al veel eerder moeten doen, want het ziet...

testimonial

mevr. Wilson

Voor het afwerken van onze muren zochten we op korte termijn een stucadoor. Hiervoor ontvingen we meerdere offertes, erg handig! Daardoor is het gelukt om op tijd...

testimonial

dhr. Nieuwstraten

Jullie stucadoor heeft ons geweldig geholpen met het maken van lijsten en ornamenten van gips. Het geeft onze hal heel veel meer extra glans. Ook over het prijskaartje zijn...

Afmessen

Het afmessen van het aangebrachte stucwerk, is één van de laatste stappen van de stukadoor uit Harderwijk voor de eindafwerking. Zodra het materiaal op de muur is aangebracht, is het zaak om dit zo straks als mogelijk af te werken. Hoe vaak en hoe strak het afmessen moet gebeuren, is afhankelijk van wat je daarna met de muur wilt gaan doen. Ga je de muur in Harderwijk na het stuken behangen? Dan is één keer goed afmessen voldoende en zul je eventuele minimale oneffenheden niet meer terugzien.

Wanneer je de muur bijvoorbeeld wilt gaan sauzen, dan is het verstandig om minimaal twee keer af te messen. Op die manier ontstaat er een strakke muur, met daarin geen oneffenheden meer. Perfect om vervolgens te sauzen. De stukadoor uit Harderwijk heeft hier veel ervaring mee en weet de muur op precies de goede manier af te werken voor een optimaal eindresultaat.

Vlakheidsklasse en vlakheidsnorm in Harderwijk

Wanneer je een stukadoor uit %Plaatst% opdracht geeft om jouw muren te stuken, dan wil je natuurlijk dat dit zo goed als mogelijk gebeurd. Daarbij is het belangrijk om van te voren met de stukadoor te bespreken wat je na het stuken met de muur wilt gaat doen. Er zijn officiële normen waarmee gewerkt kan worden, maar in de praktijk blijkt dat de meeste stukadoors deze normen eigenlijk nooit gebruiken of nog nooit in handen hebben gehad. In veel gevallen worden twee categorieën aangegeven door de stukadoor: muren die behangen moeten worden en muren die gesausd moeten worden.

Sausklaar stucwerk

Een stukadoor uit Harderwijk kan jouw muur of plafond sausklaar maken. Op die manier kun je zelf de laatste afwerking van de muur doen. Of je kunt dit uiteraard ook eenvoudig laten doen door de stukadoor. Om het sausklaar te maken van de muur, zal de stukadoor uit Harderwijk deze spiegelglad moeten afwerken. Iedere oneffenheid zal namelijk te zien op een muur die gesausd wordt. Houd er wel rekening mee dat dat de muur echt helemaal goed droog moet zijn, voordat je deze verder gaat behandelen. De vuistregel die je hierbij kunt aanhouden is, dat het aantal millimeters dat de stukadoor heeft aangebracht op de muur, ook het aantal dagen is dat nodig is om goed te drogen. Heeft de stukadoor dus 3 millimeter aangebracht op de muur, dan zul je minimaal 3 dagen moeten wachten voordat je kunt gaan sauzen of behandelen met een ander soort materiaal, bijvoorbeeld latexverf.

Vakmannen binnen 1 minuut! Vergelijk vrijblijvend & gratis

Behangklaar stuckwerk in Harderwijk

Veel mensen in Harderwijk kiezen ervoor om een muur te laten stuken door een stukadoor om hier vervolgens overheen te behangen. Het is goed om dit van te voren te bespreken met de stukadoor uit Harderwijk. Voor een muur waartegen behangen zal gaan worden, geldt een andere vlakheidsnorm. De kleinste oneffenheden worden door het behang zelf opgevangen en zullen dus niet meer zichtbaar zijn. Dit in tegenstelling tot een muur die bijvoorbeeld gesausd moet worden, waarbij iedere oneffenheid direct terug te zien is. Uiteraard zal de muur wel helemaal geëgaliseerd en vlak gemaakt worden voor een mooi eindresultaat. Doordat de stukadoor een afwerking minder hoeft te doen, zal dit een goedkopere optie zijn dan het sausklaar maken van de muur of het plafond. Ben je op zoek naar een ervaren stukadoor uit Harderwijk die jouw muur op de juiste manier kan voor bereiden of afwerken? Neem dan snel contact op via het contactformulier.

Spuitwerk

Een optie om jouw huis of kantoor een compleet nieuwe uitstraling te geven, is door te kiezen voor spuitwerk. Een stukadoor uit Harderwijk zal bij het spuitwerk de muren voorzien van stucwerk door dit te spuiten. Als je kiest voor spuitwerk, kun je bij de stukadoor uit Harderwijk kiezen uit verschillende materialen. De keuze zal zijn tussen spackspuitwerk, latexverf of (dun) pleisterwerk. Het spackspuitwerk kan door de stukadoor uit Harderwijk op zowel muren als plafonds worden aangebracht. Dit is een materiaal met een kleine korrel en is eenvoudig over te verven als je een keer een andere kleur wilt. Het latexverf wordt in veel gevallen over glad stucwerk aangebracht door de stukadoor.

Het voordeel van latexverf is dat het vrijwel streeploos is en de muur dus één mooi geheel zal worden. Pleisterwerk kan ook via een spuit aangebracht worden, maar houd hierbij wel rekening dat het alleen dun aangebracht kan worden door de stukadoor. Zijn er dus veel beschadigingen of is er veel pleisterwerk nodig om de muur recht te maken, dan is het spuitwerk geen optie. Het spuiten door een stukadoor uit Harderwijk zal in veel gevallen voordeliger zijn dan het met hand aanbrengen van het stuckwerk door een stukadoor in Harderwijk.

stukadoor

Spacken

Eén van de voordeligste opties voor het aanpakken van jouw muur of plafond in Harderwijk is het aanbrengen van spack. In meeste gevallen zal het spack door een stukadoor uit Harderwijk met een spackspuit aangebracht worden op de muur of plafond. Wanneer je kiest om het spack met een spuit aan te laten brengen door een stukadoor, is het belangrijk dat wat niet gestuukt hoeft te worden, goed afplakt wordt. Het spuiten kan namelijk nog wel eens zorgen dat er ook spack op plekken komt waarvan het eigenlijk niet de bedoeling is. Qua uitstraling zijn er verschillende mogelijkheden in Harderwijk. Je kunt bij de stukadoor kiezen voor verschillende korreldiktes en je kunt de muur in vrijwel ieder denkbare kleur laten spackspuiten.

Ben je op zoek naar een muur met een rustige en basic uitstraling, dan kun je het beste kiezen voor muur met een kleine korrel en een rustige kleur of zelfs wit. Heb je een muur of een ruimte die wel iets sprekender mag, dan kun je kiezen voor iets grovere korrel en fellere kleur.

Op die manier kun je de muur helemaal naar jouw eigen wens aanpassen en krijg je ook een unieke muur.
Houd er wel rekening mee dat met het spuiten door de stukadoor uit Harderwijk slechts een dunne laag aangebracht kan worden.

Stukadoor offerte online aanvragen

Wilt je weten wat de kosten van het nieuwe stucwerk voor de wanden of plafonds in een bestaande of nieuwbouwwoning zijn? Vul dan het offerte formulier in.

Sierpleister

Wanneer de muur in Harderwijk is behandeld met raapwerk, kiezen veel mensen ervoor om deze door een stukadoor af te laten werken met sierpleister. Sierpleister is weer onder te verdelen in verschillende soorten: spachtelputz, rustiekputz en granol.

Spachtelputz, misschien wel het bekendste materiaal qua stucwerk, bestaat uit gebroken granietkorrels en een bindmiddel. Het is een materiaal met een licht grove structuur. Rustiekputz is een materiaal op basis van kunststof. Kenmerkend voor het rustiekputz zijn de groeven in het materiaal. Als laatste is er dan nog de granol. Granol is qua uitstraling enigszins te vergelijken met een boomschors. Zeker in de jaren ’70 en ’80 werd het granol erg veel gebruikt.

Voor alle drie de opties geldt dat het aanbrengen handwerk is en het beste gedaan kan worden door een ervaren stukadoor. De dikte van de korrel of structuur is in veel gevallen aan te passen en ook kun je vaak zelf een kleur kiezen. Benieuwd wat de mogelijkheden voor jou en jouw woning zijn? Een stukadoor uit Harderwijk helpt je graag met het maken van een keuze en kan jouw advies geven. Om in contact te komen met de stukadoor uit Harderwijk, vul je eenvoudig ons contactformulier in. Wij regelen vervolgens de rest!

Spachtelputz grof

Spachtelputz is in Harderwijk een veel gekozen sierpleister. Het bestaat het een kunsthars en graniet korrel dat een grove uitstraling aan je muur geeft. De grootte van de korrel is, tot op zekere hoogte, zelf te bepalen. Wanneer je kiest voor een grove korrel, zal jouw muur sprekender zijn. Zeker in combinatie met een mooie kleur, kan dat je kamer heel sprekend maken en kun je met de muur een statement maken. Het grote voordeel van spachtelputz is dat het een ontzettend sterk materiaal is zodra het gedroogd is. Kom je per ongeluk eens met de tafel of de stofzuiger tegen de muur, dan zul je hier normaal gesproken niets van terug zien.

Normaal gesproken hoef je een muur die door een stukadoor voorzien is van spachtelputz niet te behandelen, maar het kan natuurlijk zijn dat er vlekken op je muur komen. De lichte vlekken kun je eenvoudig verwijder met lauw water en een (zachte) borstel. Zijn het hardnekkige vlekken, dan is er ook een speciaal schoonmaakmiddel voor spachtelputzmuren. Dit is een vrij heftig middel en kan invloed hebben op de kleur. Aan te raden is dan ook om de muur hiermee in zijn geheel te behandelen om kleurverschil te voorkomen.

Leemstuc

Ben jij in Harderwijk op zoek naar een stukadoor en een uniek materiaal met een warme uitstraling voor op de muur? Dan is leemstuc echt iets voor jou. Het is een volledig natuurlijk materiaal, bestaande uit klein, zand, silt en sommige gevallen ook nog stro. Het door een stukadoor aanbrengen van het leemstuc heeft een aantal voordelen.

Zo is het leem bijvoorbeeld vochtregulerend. Voor een optimaal leefmilieu in Harderwijk is de luchtvochtigheid ontzettend belangrijk. Is het de luchtvochtigheid te laag, dan zal het leem vocht uitstoten. Wanneer de door een stukadoor bewerkte ruimte juist een te hoge luchtvochtigheid heeft, zal de wand juist vocht uit de lucht halen.

Ook wanneer je kiest voor wandverwarming, is leemstuc een uitstekende keuze. Het slaat warmte erg goed op en geleid de warmte naar de ruimte. In de zomer dus lekker koel en in de winter juist heerlijk warm. Naast de geleiding van de warmte, heeft het materiaal ook nog eens een rustig en natuurlijke uitstraling dat een echte aanwinst zal zijn voor jouw ruimte. Doordat het leem enkel uit natuurlijk materialen bestaat, is het ook een erg gunstig materiaal voor mensen die veel last hebben van allergieën. En last but not least, het is een materiaal dat goed is voor het milieu.

Tadelakt

Tadelakt is een traditioneel Marokkaans stucwerk, dat oorspronkelijk veel gebruikt werd door de Berbers. Het is een zeer bewerkelijk product, dat enkel aangebracht kan worden door een specialistische stukadoor uit Harderwijk. Door die bewerkelijkheid zal dit normaal gesproken niet de voordeligste optie zijn bij de stukadoor. Maar wat krijg je hier nou precies voor terug?

Allereerst krijg je er een echt unieke muur voor terug. Tadelakt betekent letterlijk ‘inwrijven’. Zodra de kalkpleister is aangebracht, zal dit door een stukadoor handmatig gepolijst worden met een geslepen steen. Dit zorgt voor een unieke uitstraling, die je niet direct ergens anders tegen zult komen.

Wanneer je kiest om je muur door een stukadoor uit Harderwijk te laten behandelen met tadelakt, zul je hier wel een ontzettend duurzaam materiaal voor terug krijgen. Het is stootvast en zal dus niet zomaar beschadigen. Het materiaal is ook nog eens ademend en waterdicht. Om die reden wordt het tabelakt ook veelvuldig door de stukadoor uit Harderwijk toegepast in badkamers. Door de ademende werking zal het stucwerk langer goed blijven en kun je langer genieten van je unieke muur. Het is daarbij wel belangrijk om een aantal keer per jaar de muur goed te behandelen met speciale zeep. Hierdoor blijven de eigenschappen van het tadelakt behouden.

Stukadoor offerte online aanvragen

Wilt je weten wat de kosten van het nieuwe stucwerk voor de wanden of plafonds in een bestaande of nieuwbouwwoning zijn? Vul dan het offerte formulier in.

Microbeton

Een muur die door een stukadoor uit Harderwijk bewerkt is met microbeton, zal een unieke uitstraling geven. Niet iedere stukadoor uit Harderwijk kan overweg met microbeton, waardoor het ook één van de duurdere toepassingen zal zijn voor op de muur. Het microbeton heeft de uitstraling die je van beton kent: diepgrijs, waarbij het microbeton een wolkende uitstraling heeft. De kleur zal dus niet op ieder plek hetzelfde zijn. Dit zorgt er ook voor dat geen enkele wand met microbeton gelijk is. Het is daarbij een ontzettend stevig materiaal dat goed tegen een stootje kan.

Naast dat het door de stukadoor op de muren toegepast kan worden, is het ook een ideaal materiaal om voor een vloer te gebruiken. Je kunt er met iedere schoenzool overheen lopen, zelfs met naaldhakken. Je hebt geen omkijken naar het materiaal op het gebied van onderhoud. Doordat het materiaal in zijn geheel dezelfde kleur heeft, zul je beschadigingen ook niet direct zien.

Ben jij nu benieuwd wat de mogelijkheden voor jou in Harderwijk zijn? Vul ons contactformulier in en wij gaan op zoek naar een stukadoor uit Harderwijk die jou verder kan helpen met een wand van microbeton. Je bent in ieder geval verzekerd van een unieke muur, verzorgd door een specialistische stukadoor!

Microcement

Microcement is in grote lijnen vergelijkbaar met microbeton. Het grote verschil tussen beide materialen is de stevigheid. Het microbeton wordt door de stukadoor uit Harderwijk vooral aangebracht plekken waar het intensief gebruikt wordt. Op plekken waar het minder intensief wordt gebruikt, zal het microcement ook een prima optie zijn. Het is nog steeds ontzettend stevig en daardoor erg duurzaam. Met name de unieke uitstraling is voor veel mensen uit Harderwijk een reden om over te gaan tot het aanbrengen van microcement. Het microcement heeft een wolkerige uitstraling, waardoor het naast een strakke uitstraling alsnog ook iets natuurlijks heeft.

Een ander voordeel is dat het microcement in Harderwijk relatief eenvoudig aangebracht kan worden op een al bestaande ondergrond. Zo zal er niet eerst flink gesloopt hoeven te worden, maar kan het in veel gevallen gewoon over bijvoorbeeld de bestaande muur aangebracht worden door de stukadoor, zolang deze maar stevig genoeg is. Binnen een paar dagen kun jij dus al genieten van een unieke wand, zonder dat er hier flink wat sloop- en breekwerk aan vooraf gaat. Door de naadloze afwerking, is het ook nog eens een heel hygiënisch product. Het ontbreken van voegen zorgt er voor dat het een ideaal materiaal is voor in vochtige ruimtes zoals de badkamer.

Beton Ciré

Een materiaal dat in Harderwijk nog niet veel aangebracht is door de stukadoor, is beton ciré. Beton ciré is een moderne variant op het eeuwenoude ‘gewone’ beton. Het beton geldt al eeuwen lang de basis voor heel veel bouwwerken. Dat geeft dus wel aan wat voor materiaal beton is. De naam beton ciré komt uit het Frans en betekent letterlijk gewreven beton.

Het beton ciré is ontzettend stevig en slijt- en stootvast. Het wordt zelfs veelvuldig gebruikt als keukenblad. Dat geeft al een beeld van de stevigheid van het materiaal.  Net als andere betonsoorten, is ook het beton ciré waterdicht, naadloos, onderhoudsvrij en dus ook slijtvast. Dit maakt het ideaal voor in de badkamer. Waar bij tegels voegen tussen de tegels zitten die vocht vasthouden, waar schimmel kan ontstaan, is dat bij beton ciré niet het geval.

Bij het schoonmaken is het wel belangrijk om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. Deze tasten namelijk de coating van de toplaag aan. Daarnaast is het goed om te weten dat er geen water op het materiaal mag blijven liggen. Op de wand zal dit geen probleem zijn, maar voor de vloer is het belangrijk dat wanneer er water op ligt, dit zo snel mogelijk weg te halen.

Schuurwerk door vakmannen in Harderwijk

Schuurwerk is een specifieke behandeling wat in Harderwijk door stukadoors vooral wordt toegepast bij plafonds. Het kan door een stukadoor ook toegepast worden op een muur, maar het materiaal is niet stootvast en de kans op de beschadigingen is dan ook vrij groot.

Bij schuurwerk wordt er door de stukadoor uit Harderwijk pleisterwerk op, in de meeste gevallen dus, het plafond gesmeerd. Zodra dit op het plafond gesmeerd is, zal één stukadoor de kenmerkende zanderige cirkelvormen aanbrengen. Dit gebeurd altijd door één stukadoor, omdat het aanbrengen van de cirkels voor iedereen verschillend is. Werken er dus twee mensen aan een plafond, dan zullen er verschillende soorten cirkels aangebracht worden. Het voordeel van het materiaal is dat prima in vochtige ruimtes te gebruiken is. Het materiaal is zelfs vochtregulerend en zal dus de luchtvochtigheid van de ruimte grotendeels op peil kunnen houden.

Het materiaal droogt egaal, waardoor nabehandelen door een stukadoor van het schuurwerk niet nodig is.
Door de rondingen die de stukadoor in Harderwijk aanbrengt, ontstaat er uniek plafond dat door verschillende lichtinvallen ook telkens weer een ander aanzicht krijgt. Ben jij op zoek naar een nieuw plafond en wil je dit unieke effect op je muren? Neem dan snel contact met ons op. Wij zorgen dat je snel in contact komt met een stukadoor uit Harderwijk.

Vraag bij ons in Harderwijk ook een offerte aan voor een:

Granol

Granol is Harderwijk bezig met een flinke opmars. Nadat het in de jaren ’70 en ’80 ontzettend populair, is het een tijdje weggeweest. Maar net als met bij al modegevoelige items, komt eigenlijk alles weer terug. En nu dus ook de granol, ziet ook de stukadoor uit Harderwijk.

Granol is een sierpleister met een structuur. De structuur kan op twee manieren aangebracht worden door de stukadoor uit Harderwijk. Meest bekent is misschien wel de structuur die veel weg heeft van de structuur van een boomschors. Maar ook een zogenoemde waaiervorm behoort tot de mogelijkheden.

De stukadoor uit Harderwijk kan jou eenvoudig informeren over de mogelijkheden. En die mogelijkheden zijn enorm bij granol. Verschillende structuren of mate van patronen, maar ook iedere denkbare kleur is mogelijk. Het materiaal bestaat volledig uit de kleur, waardoor kleine beschadigingen minder goed zichtbaar zijn. Ben toch uitgekeken op de kleur van de muur of wil je gewoon wat anders? Dan is een muur bewerkt met granol eenvoudig zelf te voorzien van een nieuw likje verf. Misschien voor jou de reden om eens een andere kleur uit te proberen! Maar ook de basic kleuren zoals wit of lichtgrijs zullen in combinatie met het granol een aanwinst zijn voor jouw huis in Harderwijk

Rustiekputz

Het rustiekputz is een vergelijkbaar materiaal als spachtelputz. De korrels van het rustiekputz zijn over het algemeen iets grover, waardoor ook het eind resultaat grover is als het door de stukadoor uit % Plaats% op de muur aangebracht is. De overige eigenschappen zijn gelijk aan het spachtelputz. Het is dus ook een ontzettend sterk en stootvast materiaal. Mocht er onverhoopt toch een lichte beschadiging op de muur komen, dan is hier in veel gevallen alsnog niks van te zien. Het materiaal wordt namelijk in zijn geheel in een bepaalde kleur aangebracht op de muur door de stukadoor.

Als er dus een klein stuk afgebrokkeld of een bekrast is, dan zal de kleur gelijk blijven. Ook qua onderhoud is het rustiekputz niet veeleisend. Mocht je de muur toch eens schoon willen maken, dan kan dit heel eenvoudig met lauw water en een borstel. Een doek is hierbij niet ideaal, gezien het grove materiaal. Hardnekkige vlekken? Dan is er speciaal schoonmaakmiddel voor een dergelijke muur. Let hierbij wel op dat het de kleur kan aantasten. Aangeraden wordt dan ook om de muur in één keer in zijn geheel te behandelen, zodat het kleurverschil niet opvalt. Benieuwd wat een stukadoor in Harderwijk voor jou kan betekenen? Vul dan snel ons contactformulier in!

Badkamer stucen in Harderwijk

Je badkamer in Harderwijk stuken vergt extra aandacht dan bijvoorbeeld alleen je woonkamer. Er zijn namelijk verschillende materialen die niet tegen een vochtige omgeving zoals de badkamer kunnen. Wel kun je kiezen uit een aantal materialen die in ieder geval door de stukadoor uit Harderwijk gebruikt kunnen worden in de badkamer. De materialen die van zichzelf helemaal waterdicht en waterbestendig zijn, zullen bij de stukadoor uit Harderwijk niet de voordeligste zijn. Toch is het wel ontzettend belangrijk om hier doorheen te kijken en te gaan voor kwaliteit.

Tadelakt (een Marokkaanse pleistersoort) is één van de materialen die uitermate geschikt is om te gebruiken in de badkamer. Door de speciale behandeling door de stukadoor uit Harderwijk met een geslepen steen, krijg je ook nog eens een unieke afwerking. Ook de verschillende betonsoorten zijn prima te gebruiken in badkamers. Denk hierbij aan microcement- en beton en beton ciré. Allemaal materialen die de specifieke beton-uitstraling hebben en ook nog eens ontzettend stevig zijn.

Ook schuurwerk zal in veel gevallen prima in de badkamer gebruikt kunnen worden. Heb je zelf nu een materiaal in gedachten, maar dat is niet geschikt voor vochtige ruimtes? Dan is het aanbrengen van een speciale coating door een stukadoor uit Harderwijk in sommige gevallen nog een oplossing.

strijkklaar-maken

Stucwerk prijzen in Harderwijk

De prijzen voor het laten stuken (van een gedeelte) van je woning of bedrijfspand door een stukadoor lopen flink uit een en zijn van verschillende zaken afhankelijk. Heb je al een vrijwel effen muur, zonder beschadigingen, dan zal hier relatief weinig voorwerk aan verricht hoeven te worden door de stukadoor uit Harderwijk. Gaat het om een muur met veel gaten of waar veel gerepareerd dient te worden? Dan zal alleen in het voorwerk al meer werk gaan zitten voor de stukadoor. Daarnaast is de oppervlakte die behandeld moet worden een groot meewegende factor. Heb je een klein oppervlakte, dan zal de totaalprijs lager zijn, maar de prijs per vierkante meter juist weer relatief hoog. Naarmate het oppervlak groter wordt, zal de prijs per vierkante meter ook flink dalen. Als laatste factor, wellicht de zwaarst wegende factor, is het gekozen materiaal.

Ook scheelt het in prijs wanneer je enkel wanden wilt laten stuken of dat het plafond ook meegenomen moet worden. De gemiddelde prijs voor een wand ligt over het algemeen tussen de €15,- en €20,- per vierkante meter. Dit is inclusief BTW, materiaal en loonkosten. Voor een plafond zal dit iets hoger liggen, namelijk tussen de €20,- en €25,- per vierkante meter, ook inclusief BTW, materiaal en loonkosten. Om een specifiek prijs voor jouw stucwerk te ontvangen, op basis van jouw wensen, kun je eenvoudig ons contactformulier invullen. Wij zorgen dat een vakkundige stukadoor uit Harderwijk jou een scherp prijsvoorstel zal doen toekomen.

Uurloon stukadoor in Harderwijk

Als je kijkt naar puur de kosten die de stukadoor uit Harderwijk berekend voor zijn aanwezigheid, dien je rekening te houden met een bedrag tussen de €35,- en €40,- per uur. Dit is het bedrag voor het werk dat hij doet, inclusief de voorrijkosten. Maar het materiaal komt hier uiteraard nog wel bovenop. Het is belangrijk om van te voren wel goed onderzoek te doen naar de stukadoor. Is één stukadoor uit Harderwijk veel goedkoper dan de rest? Dan zal dat ongetwijfeld een oorzaak hebben. In dat geval kun je wellicht beter kijken naar een andere stukadoor uit Harderwijk, die wel meer in de buurt komt van het gemiddelde tarief. Het is natuurlijk alsnog geen garantie, maar daar mag je in ieder geval wel al meer van verwachten. Schroom ook zeker niet om meerdere stukadoors aan te schrijven en de opties bij hen voor te leggen. Door te vergelijken kun jij beter beslissen met welke stukadoor jij in zee wilt gaan voor welke prijs.

Stucwerk over bestaande tegels

Stuken over bestaande tegels, hoeft in principe geen problemen op te leveren. Er zijn wel een aantal punten waar je goed om moet denken. Ten eerste is het goed te controleren of de tegels allemaal nog goed stevig aan de muur gelijmd zijn. Dit kun je eenvoudig doen door met een zwaar voorwerp tegen de tegels te tikken. Klikt dit hol, dan is de muur helaas niet geschikt. Daarna is het zaak om de muur ontzettend goed te ontvetten. Gebeurd dat niet, dan is de kans groot dat het stucwerk niet goed zal hechten aan de ondergrond en alsnog los gaat laten. Wanneer alles goed ontvet is, kan de stukadoor een primer/beginlaag aanbrengen. Dit moet eerst goed drogen, voordat de stukadoor uit Harderwijk verder kan.

Stukadoor of Stucadoor

Stucwerk, stukadoor, stuken. Misschien wel het woord met de meest verschillende schrijfwijzen. Volgens de Dikke Van Dale is ‘iemand die beroepshalve muren en plafonds met stuc bepleisterd’ een stukadoor. Met een k dus. Maar als we het over stucwerk hebben, is het met een c geschreven. Het werkwoord is dan weer het verlengde van een stukadoor en dus met een k: stuken.

Makkelijkste is om het als volgt te onthouden: het werkwoord en de uitvoerder schrijf je met een k en het materiaal zelf wordt met een c geschreven. Gelukkig is de spraak, ongeacht de schrijfwijze, hetzelfde. Al zou de gemiddelde stukadoor een opdracht niet laten lopen door het verwisselen van de c en de k.

Keurmerken

Het stuken is een specialistische klus en, wanneer je hier geen ervaring in hebt, geen klus om zelf op te pakken. Je bent dan al snel aangewezen op een professionele stukadoor uit Harderwijk die het stucwerk voor jou kan verzorgen. Net als heel veel andere branches, geldt ook dat er bij stukadoorsbedrijven goede en minder goede bedrijven of stukadoors tussen zitten. Van te voren weet je natuurlijk niet met wie jij in zee gaat. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een bedrijf uit Harderwijk dat is voorzien van een keurmerk. Bedrijven met een keurmerk worden regelmatig getoetst, waardoor je er vanuit kunt gaan dat zij goede kwaliteit leveren. Twee voorbeelden van zo’n keurmerk zijn NOA Afbouw en stukadoors garantie en Stukeur.

Richt je met het maken van de keuze voor een stukadoor uit Harderwijk niet alleen op de prijs, hoe verleidelijk dit misschien ook lijkt. Uiteindelijk zal het de kwaliteit van het stucwerk zijn dat je zal bijblijven.