Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Stormschade

Nederland kent onstuimig weer. Herfststormen steken vaak zonder waarschuwing de kop op en stormschade is dan snel geleden. Onze klusjesmannen hebben ruime ervaring met het verhelpen van stormschade. Een klusjesman voorkomt dat uw schade verder oploopt en verhelpt snel de opgelopen ongemakken.

Voorbeelden van stormschade

Stormschade uit zich op veel verschillende manieren. Zo is wateroverlast als gevolg van lekkage stormschade, maar een omgewaaide schutting ook. De meest voorkomende schade ontstaat door harde wind. Oude bomen vallen om, zowel in uw tuin als op bezittingen zoals garages, daken of hekwerken. Harde wind heeft ook vat op daken. Dakpannen vallen van daken en dakbedekking waait los. Hieruit ontstaat bij lange blootstelling vaak lekkage.
Naast deze grote gebreken zien onze klusjesmannen geregeld een geknapt tuinhek of een hard dichtgeslagen deur. Een klusjesman helpt u dan snel om het omgewaaide hek weer terug op zijn plaats te zetten en te verankeren, zodat deze bij de volgende storm blijft staan. Een te hard dichtgeslagen deur veroorzaakt verbogen scharnieren of beschadigd sluitwerk. Ook hierbij is een klusjesman u van dienst.

Wat te doen bij stormschade

De eerste stap is het opnemen van de schade. Hierbij moet u wel enige voorzichtigheid inbouwen. Terwijl de wind nog waait en de takken door de lucht vliegen, kunt een rondje maken door de tuin, maar het is niet verstandig om de ladder ter hand te nemen om uw dak of schoorsteen te inspecteren terwijl het nog stevig waait. Ook dit kunt u overlaten aan een klusjesman.
Voordat u start met opruimen is het verstandig om foto’s te maken van de schade. Gebruik dit als bewijs voor de verzekering. Stormschade is een breed begrip: het is een verzamelwoord van ongemakken die zijn ontstaan door een storm. Officieel is er pas sprake van een storm vanaf windkracht 9. Voor de verzekering is er sprake van stormschade vanaf windkracht 7. Alle schade geleden door windkracht zes of lager is daarom niet te verhalen via uw inboedelverzekering of opstalverzekering. Ook is het van belang om op de hoogte te zijn van uw eigen risico. In geval van stormschade kan dit bedrag oplopen tot 500 euro, wat betekent dat geleden geschade tot dit bedrag voor eigen rekening is.

Een klusjesman repareert uw stormschade

Heeft u stormschade geleden en wilt u een reparatie laten uitvoeren? Wij hebben altijd een klusjesman bij u in de buurt die u kan helpen. Waterschade, schuttingen en dakpannen; een klusjesman is van alle markten thuis. Via het contactformulier ontvangt u offertes op maat van vakmannen uit uw regio.