Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Spackspuiten

Spackspuiten is een methode om pleisterwerk aan te brengen door middel van hoge druk. De vloeibare spack (pleister) wordt onder hoge druk op de muur gespoten. Spackspuiten gebeurt machinaal en daarom worden er vaak minder uren gemaakt. Dit maakt spackspuiten een goed en goedkoper alternatief voor het reguliere stucwerk.

Aanbrengen van spack

Voordat de spack wordt aangebracht moet de muur worden geprepareerd. Allereerst moeten stopcontacten worden verwijderd of afgedekt en overige objecten die bevestigd zijn aan de muur (zoals foto’s, internetkastjes en schilderijen) moeten worden weggehaald. Hierna moet de muur stof- en vetvrij worden gemaakt. Als u deze stappen heeft doorlopen kan het spackspuiten beginnen.

Onder hoge druk wordt de spack gelijkmatig over de muur verdeeld. Omdat hier specialistische apparatuur voor nodig is, is het vrijwel altijd noodzakelijk dat u voor spackspuiten een vakman inschakelt. Na het aanbrengen moet er even gewacht worden tot het materiaal droog is. Daarna kan het eventueel worden beschilderd.

Kleur- en materiaalkeuze

Het spack-mengsel kan gekleurd worden voordat het wordt aangebracht. Dit heeft als groot voordeel dat kleine krasjes of beschadigingen niet opvallen: de kleur onder de beschadiging is immers dezelfde kleur als de rest van de muur. Bovendien scheelt het werk om de spack te kleuren voordat het opgespoten wordt. Na het spackspuiten hoeft u niet te wachten tot het opgedroogd en uitgehard is, om het vervolgens te verven.

De korreldikte van de spack is ook van belang. Hoe grover de korrel, hoe ruwer het eindresultaat. Er kan gevarieerd worden met de korreldikte, afhankelijk van het gewenste eindresultaat.

Ondergrond bij spackspuiten

Spack kan op vele verschillende soorten ondergronden aangebracht worden. Alleen op hout en op kunststof kan het niet hechten, maar baksteen, beton of ander stucwerk leent zich bij uitstek voor spackspuiten.