Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Spachtelputz

Spachtelputz is één van de meest gebruikte sierpleisters. Dit is niet verwonderlijk: spachtelputz is gemakkelijk te bewerken, goed te onderhouden en zeer stootvast. Dit maakt het een ideaal materiaal om als sierpleister te gebruiken.

Aanbrengen en bewerken

Spachtelputz is, mits met enige ervaring, gemakkelijk aan te brengen. Het is grofkorrelig, maar nog steeds fijner dan andere sierpleisters. Hierdoor is het goed te doseren als het wordt aangebracht. Spachtelputz hardt snel uit en is gemakkelijk te overschilderen.

Omdat spachtelputz zo stootvast is, zult u geen tot weinig schade ondervinden aan uw muren. Mocht er onverhoopt toch schade worden toegebracht aan de spachtelputz, dan is dit vaak gemakkelijk te herstellen.

Om kleur aan te brengen op uw muur is het mogelijk om het mengsel te kleuren voordat het wordt aangebracht, in plaats van naderhand verven. Met een kleurvaste muur maakt het niet uit als er een stukje vanaf breekt: onder de breuk is nog steeds dezelfde kleur zichtbaar, waardoor een gaatje of buts niet opvalt in het ruwe oppervlak van de spachtelputz. Bovendien is spachtelputz boenvast: er kunnen water en borstels gebruikt worden om de muur schoon te boenen, zonder dat u schade aanricht.

Spachtelputz en weersomstandigheden

Wanneer de spachtelputz is bewerkt of behandeld, is het goed bestand tegen het weer. Daarom is dit materiaal bij uitstek geschikt om buiten aan te brengen. Onder invloed van uitlaatgassen moet er echter wel vaker gereinigd worden, maar u hoeft zich geen zorgen te maken over beschadiging of wegspoeling.

Korrelgrootte

Voordat u de spachtelputz aanbrengt is het belangrijk om de korrelgrootte te bepalen. De korrelgrootte varieert over het algemeen van 0,5 tot 5 millimeter. De meest gangbare korrelgroottes liggen tussen de 1 en de 1,5 millimeter. De korrelgrootte bepaalt in grote mate de stijl van de muur: hoe groter de korrel, hoe ruwer de muur.

Als u zelf niet precies weet welke korrelgrootte het beste past bij uw woning kunt u zich altijd laten adviseren door één van onze vakmensen: zij vertellen u graag meer over de mogelijke stijlen die met spachtelputz gerealiseerd kunnen worden.