Soorten dakopbouw

Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Soorten dakopbouw

Wanneer u ervoor kiest om meer ruimte te creëren op de zolderruimte, hebt u keuze uit veel verschillende typen dakkapellen. U hebt de keuze uit verschillende materialen die gebruikt worden tijdens de opbouw. Zo hebt u keuze uit kunststof, hout, zink en een prefab dakopbouw. Het is een kwestie van smaak en hoe praktisch het materiaal is in onderhoud. Ieder bouwmateriaal heeft zijn eigen voordelen die voor u de doorslag kunnen geven. Jarino Dakkapellen heeft voor u alle materialen op een rijtje gezet.

Kunststof dakopbouw

Kunststof wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt als bouwmateriaal voor uw dakkapel. Dit komt mede door zijn uitstraling en vele andere voordelen ten opzichte van hout. Kunststof is gemakkelijk schoon te houden, er zijn eindeloos veel designs en het kent een lange levensduur. Wat naast deze voordelen een erg belangrijk onderdeel is, is dat kunststof gemakkelijker te isoleren is waardoor u gaat besparen op de stookkosten. De prijzen liggen echter wel wat hoger dan de houten variant, maar het materiaal is gemaakt om langer mee te gaan.

Prefab dakopbouw

Een prefab dakkapel is een kapel dat van te voren al is gemonteerd en klaar is voor installatie. Prefab betekent namelijk prefabricatie en dat houdt in dat het model in de fabriek al gemonteerd is. Er hoeft enkel wat voorwerk verricht te worden voordat alles gemonteerd kan worden. Naast de vergunning moet er een gepast gat in het dak gemaakt worden. Vervolgens kan de prefab dakopbouw binnen een dag geplaatst worden. De prefab dakkapellen zijn in verschillende materialen te verkrijgen, de meeste zijn van hout gemaakt en hebben kunststof kozijnen en schroten. De keuze in aan u welke variant u gaat kiezen.

Houten dakopbouw

Zijn andere varianten beter dan hout? Absoluut niet, hout heeft net als andere producten zijn eigen voordelen. Zo is hout het goedkoopste wanneer het gaat over een opbouw. Er kunnen enkele honderden euro’s bespaard worden wanneer er voor hout gekozen wordt. De houten variant is gemakkelijk te bewerken en kan met ieder materiaal worden afgewerkt. Het hout vraagt daarentegen wel meer onderhoud. Af en toe een nieuw likje verf doet uw kapel er weer als nieuw uitzien. Ieder jaar onderhouden is eigenlijk wel nodig, maar wanneer u dit doet gaat uw houten dakopbouw in ieder geval 25 jaar mee.

Zink dakopbouw

Een dakopbouw van zink geeft uw woning een zeer moderne uitstraling. Het is dan wel belangrijk dat het bij uw woning past, anders is het niet mooi. Wat een zeer goede eigenschap van zink is, dat het erg duurzaam is en dat het praktisch geen onderhoud nodig heeft. Het zink kan zelfs voorzien worden van een kleurtje, met een speciale kleurvaste coating kan dit aangebracht worden. Daarnaast laat zink geen wind of regen door en is het 100% recyclebaar. Een nadeel is dat het relatief duur is vergeleken met andere materialen, maar u hebt er dan ook praktisch geen omkijken naar.

Wij staan voor u klaar