Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Snoeien

Snoeien zorgt ervoor dat uw tuin er netjes uit blijft zien en uw planten goed doorgroeien. Daarom raden wij u aan om regelmatig te snoeien, zodat u niet te maken krijgt met een ware jungle in uw tuin. Snoeien werkt het beste wanneer u rekening houdt met bepaalde planten en bepaalde tijden van het jaar. Daarom zetten wij voor u een paar tips op een rij, zodat u zoveel mogelijk uit snoeien haalt.

Gereedschap

Het belangrijkste om mee te beginnen is het kiezen van het juiste gereedschap. Een goede snoeischaar zal u veel pijn en moeite besparen. Goede snoeischaren zijn overigens niet alleen prettiger in de hand, ze zorgen bovendien voor een beter resultaat; rafelige snoeiranden geven bodem aan allerlei schimmels en een scherpe snoeischaar zorgt voor een scherpe snoeirand.

Voor dikkere takken is het aan te raden om een lange snoeischaar of een elektrische snoeischaar te gebruiken. Kleine snoeischaren komen vaak niet door deze takken heen.

Snoeien per seizoen

Niet elke plant kan in elk seizoen gesnoeid worden. Om het beste uit snoeiwerk te halen, zult u rekening moeten houden met het seizoen:

  • In de winter kunt u het beste knotbomen en fruitbomen snoeien.
  • In de lente kunt u het beste fruitbomen en groene hagen snoeien.
  • In de zomer kunt u het beste kleine struiken, leibomen, pruimenbomen en vroeg bloeiende struiken snoeien.
  • In de herfst kunt u het beste knotbomen en leibomen snoeien.

Wanneer u rekening houdt met deze seizoenen haalt u het beste resultaat uit uw snoeiwerk.

Tuin laten snoeien

Wanneer u zelf geen tijd hebt om in de tuin te gaan snoeien of wanneer u niet over groene vingers beschikt, kunt u altijd een professionele hovenier bij u uit de buurt inschakelen via onze website. Het inschakelen van een lokale hovenier heeft als voordeel dat u vaak weinig voorrijkosten betaalt en snel geholpen kan worden. Vul het contactformulier in op onze website en laat het snoeiwerk uitvoeren door een professionele hovenier bij u uit de buurt.