Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Sierpleister

Om een net gepleisterde muur zo mooi mogelijk af te werken is het aan te raden om sierpleister aan te brengen. Er zijn echter allerlei verschillende soorten sierpleister, waardoor u allerlei verschillende stijlen kan aanbrengen in uw huis. Wij lichten hier een paar soorten sierpleister voor u toe.

Spachtelputz

Spachtelputz is één van de meest gebruikte sierpleisters. Het bestaat uit marmer dat gemengd is met gips of lijm. Het resultaat is een grofkorrelige sierpleister die voor een ruw oppervlak zorgt.

Spachtelputz is na het aanbrengen goed te bewerken. Allerlei soorten verf kunnen er zonder problemen op worden aangebracht. Dit maakt spachtelputz een zeer geschikt materiaal voor sierpleister.

Rustiekputz

Rustiekputz is een sierpleister dat gemaakt wordt van kunststof. Het lijkt op spachtelputz, maar is over het algemeen wat grover. Dit zorgt voor een ruwer resultaat. Net als spachtelputz is rustiekputz gemakkelijk te bewerken en goed te onderhouden. Bovendien is het een zeer stootvast materiaal.

Granol

Van alle sierpleisters is granol het meest grove. Na het aanbrengen resulteert dit in een ruw oppervlak met veel groefjes en putjes. Door tijdens het aanbrengen te draaien met de spatel kunnen er allerlei motieven aangebracht worden in de granol. Zo kan er een sierlijke, stijlvolle afwerking worden gerealiseerd.

Sierpleister zelf aanbrengen of laten doen?

Hoewel sommige mensen zeer bedreven zijn in het zelf aanbrengen van sierpleister raden wij u aan om een vakman in te schakelen. Wanneer de sierpleister wordt aangebracht moet er zeer nauwkeurig gewerkt worden, omdat het anders een lelijk resultaat kan opleveren dat heel moeilijk te herstellen valt. Laat daarom de sierpleister aanbrengen door een vakman, zodat u zeker weet dat u zo lang mogelijk van het eindresultaat kunt genieten.