Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Schuur bouwen

Een schuur in uw tuin kan u veel voordelen bieden. Schuren worden vaak gebruikt om tuingereedschap in op te slaan, als stalling voor auto’s en caravans, of voor het creëren van beschutting en schaduw. Ook is het mogelijk dat u van de schuur een kantoor of woonruimte maakt. Met andere woorden: de mogelijkheden zijn eindeloos! Wij helpen u graag op weg met het bepalen van de functie en het materiaal van uw schuur en wij wijzen u nog graag even op enkele regels waar u zich aan moet houden. Zo komt u niet voor nare verrassingen te staan.

Materiaal en functie

Voordat u een schuur laat bouwen is het erg belangrijk dat u bespreekt wat voor functie de schuur moet hebben. Dit is namelijk van grote invloed op de bouw: een schuur die gebruikt wordt als opslag voor gereedschap zal aan andere zaken moeten voldoen dan een schuur die als stalling voor een auto of als woonruimte wordt gebruikt. Hierbij kunt u denken aan beschikbare stopcontacten, de mate van isolatie en eventuele verlichting.

Wij overleggen graag met u wat u van uw nieuw te bouwen schuur verwacht. Op deze manier zal het eindresultaat zo goed mogelijk aansluiten bij uw wensen.

De meest gebruikte materialen voor schuren zijn hout en steen. Hout is gemakkelijk om mee te werken, vaak scherp geprijsd en – mits goed behandeld – relatief duurzaam. Steen is vaak moeilijker om mee te werken en prijziger dan hout, maar hier staan een hogere duurzaamheid en meer mogelijkheden qua isolatie tegenover. Wij adviseren u graag over het meest geschikte materiaal voor uw schuur.

Regelgeving

Bij het bouwen van een schuur komen enkele regels kijken. Het is verstandig dat u hiervan op de hoogte bent voordat u begint met bouwen, zodat u niet halverwege het bouwproces de plannen moet wijzigen of na het bouwproces uw schuur weer moet slopen. Enkele belangrijke regels:

  • Bouw maximaal één woonlaag. Wanneer u een tweede verdieping wilt bouwen hebt u een vergunning nodig.
  • Bouw niet hoger dan drie meter.
  • Het totaal van bijgebouwde constructies (schuurtjes, pergola’s etc.) mag niet meer bedragen dan 30m2.
  • Houd minstens een meter afstand tussen uw schuur en de openbare weg.

Wanneer u twijfelt over de regels of wanneer u meer informatie wilt kunt u altijd contact opnemen met uw gemeente of met ons. Wij zoeken het graag voor u uit.

Schuur laten bouwen

Hoewel sommige mensen handig genoeg zijn om zelf een schuur te bouwen kunt u hier uiteraard ook een professionele timmerman voor inschakelen. Onze klusjesmannen hebben veel ervaring met het bouwen van dergelijke constructies, zodat u er altijd van verzekerd bent dat u kwaliteit krijgt. Vul daarom het contactformulier op onze website in en laat een hoogwaardige en duurzame schuur bouwen door onze vakmannen bij u uit de buurt.