Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Schuttingen

Om zo goed mogelijk van uw privacy in eigen tuin te kunnen genieten of om zo duidelijk mogelijk de grenzen van uw erf duidelijk te maken, is het handig om een schutting te laten plaatsen. Er zijn echter allerlei verschillende soorten schuttingen die elk een andere stijl aan uw woning geven. Daarom zetten wij enkele soorten schuttingen voor u op een rij.

Houten schuttingen

De meest bekende en de meest gebruikte schutting in Nederland is de houten schutting. Deze schuttingen worden vaak van grenen, eiken of vurenhout gemaakt. Mits goed behandeld kunnen houten schuttingen zeer duurzaam zijn en weinig onderhoud nodig hebben. Schuttingen die niet behandeld zijn zullen meer problemen met zich meebrengen, zoals beschadiging en houtrot.

Een houten schutting is gemakkelijk te plaatsen en gemakkelijk te bewerken. Vaak kunnen er op de plaats zelf nog aanpassingen worden gemaakt. Dit maakt een houten schutting een scherp geprijsd alternatief.

Betonnen schuttingen

De betonnen schutting is bezig met een opmars in Nederland. De schutting bestaat uit grote betonnen elementen die een massief geheel vormen. Ze passen erg goed bij moderne woningen en hebben een strakke uitstraling.

Betonnen schuttingen zijn in veel kleuren en motieven te verkrijgen. Zo kunt u gemakkelijk uw eigen stijl bepalen. Omdat er moeilijker te werken is met beton is het vaak prijziger dan een houten schutting. Betonnen schuttingen zijn echter erg sterk en hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Het onderhoud dat ze wel nodig hebben – een schoonmaakbeurt – is zo gedaan.

Kunststoffen schuttingen

Eén van de nieuwere materialen die gebruikt wordt voor schuttingen is kunststof. Kunststof heeft als grote voordeel dat het in elke denkbare kleur verkrijgbaar is, er gemakkelijk motieven op aangebracht kunnen worden en dat het vrijwel onderhoudsvrij is.

De kosten van kunststoffen schuttingen kunnen sterk variëren, afhankelijk van het gebruikte materiaal. U kunt het beste een vakman vragen welke schutting en welke soort kunststof het meest geschikt is passend bij uw wensen.

Begroeide schuttingen

Een natuurlijke en duurzame variant van de schutting is de begroeide schutting. Onze klusjesmannen plaatsen palen met gaas ertussen waar ze klimop planten op laten groeien. Binnen een seizoen hebt u een volle schutting van klimop. Deze schuttingen zijn zeer weerbestendig – wind waait er dwars doorheen en regen draagt bij aan de plantengroei – en hebben dan ook weinig onderhoud nodig.

De begroeide schutting heeft een erg scherpe prijs, omdat u alleen voor de palen en het gaas hoeft te betalen. Dit maakt de begroeide schutting een gunstig geprijsd en natuurlijk alternatief voor veel andere soorten schuttingen.

Schutting laten plaatsen

Hoewel iemand die ervaring heeft met dergelijke klussen vaak zelf de schutting kan plaatsen, raden wij u aan om professionele klusjesmannen in te schakelen. Onze klusjesmannen hebben veel ervaring met het bouwen van schuttingen, waardoor u verzekerd bent van een goed resultaat. Vul daarom het contactformulier op onze website in en laat een schutting bouwen door een klusjesman bij u in de buurt.