Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Schilderwerk buiten

Buiten schilderen is heel anders dan binnen schilderen: voor schilderwerk buiten moet men rekening houden met weersomstandigheden, verkleuring onder invloed van zonlicht, hechtingsvermogen van materiaalsoorten en andere problemen die zich buiten wel voordoen, maar binnen niet. Daarom enkele tips die u in acht kunt nemen wanneer u buiten gaat schilderen.

Verfsoorten

Het type verf dat u kiest voor buiten is van cruciaal belang. Niet iedere verfsoort is bestand tegen zonlicht of kou, en sommige soorten kunnen zelfs niet tegen water. Kijk in de winkel daarom goed op het blik om te bepalen of de verf geschikt is voor buitengebruik.

Onderhoud

Om het schilderwerk in een zo goed mogelijke conditie te houden, raden wij u aan om eens in het jaar het buiten schilderwerk te onderhouden. Dit kan vaak al zonder heel veel moeite.

  • Verwijder vuil en stof met een vochtige doek
  • Controleer tijdens het schoonmaken of er ergens beschadigingen aan de verf op te merken zijn
  • Schuur deze beschadigingen lichtjes op
  • Maak het stof- en vetvrij door de plek af te nemen met ammoniak
  • Verf de plek opnieuw, zodat de bescherming weer optimaal is

Als u tijdig onderhoud uitvoert, zult u weinig grote problemen aan uw buiten schilderwerk ondervinden. Wanneer u echter te lang wacht kan het onderliggende materiaal beschadigd raken, wat vaak veel meer problemen met zich meebrengt. Houd daarom een jaarlijkse onderhoudsbeurt aan wat betreft schilderwerk buitenshuis.

Weersomstandigheden

De meeste verfsoorten kunnen niet onder bepaalde weersomstandigheden worden aangebracht. Zo moet de temperatuur juist zijn (temperaturen lager dan 10-15 graden zijn vaak te laag voor de verf om te hechten) en moet het droog zijn. Daarom is het van belang dat u van tevoren plant of u buiten kunt gaan verven. Houd rekening met weersvoorspellingen van ongeveer twee dagen, zodat het schilderwerk tijd heeft om te drogen.