Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Schilderwerk binnen

Om zowel de kleuren van uw woning als de bouwmaterialen van uw woning in topconditie te houden, is het belangrijk dat u regelmatig het binnen schilderwerk laat onderhouden. Op deze manier blijven niet alleen de kleuren mooi en fris, het materiaal waarop de verf is aangebracht blijft bovendien beter beschermd tegen invloeden van buitenaf. Vaak is het gemakkelijk zelf te doen, maar als u er niet uitkomt, kunt u altijd een professionele schilder bij u in de buurt inschakelen.

Schilderwerk binnen verzorgen

Om zelf het schilderwerk binnenshuis te verzorgen is het belangrijk om een paar simpele stappen te volgen. Door deze stappen te volgen bent u verzekerd van een goed resultaat.

  • 1. Schuur oude verfresten weg en zorg ervoor dat de ondergrond volledig is ontvet.
  • 2. Plak alles af wat u schoon wilt houden. Denk hierbij aan kozijnen, ramen, stopcontacten en plinten.
  • 3. Zet blanke houtsoorten eerst in de grondverf (verdun de grondverf tot de juiste verhouding).
  • 4. Gebruik voor grote oppervlakken een roller en gebruik voor kleinere oppervlakken of moeilijk bereikbare plekken een kwast.
  • 5. Zorg voor een goede dekking door ten minste twee verflagen aan te brengen.

Verfsoorten

De soort verf bepaalt in grote mate het effect op de muur. Niet elke verfsoort is geschikt voor elke ondergrond. Daarom is het erg belangrijk dat u voor schilderwerk binnen het huis de verfsoort kiest die het beste aansluit bij de materialen en uw persoonlijke wens.

De belangrijkste invloed die materiaal heeft op de verf is of het poreus of niet-poreus is. Poreuze materialen hebben meer grondverf nodig dan niet-poreuze materialen, omdat poreus materiaal meer verf opzuigt. Bij poreus materiaal dat vaak binnen gebruikt wordt kunt u denken aan steen of hout, niet-poreus binnenshuis is veelal metaal en kunststof.

Mat, glans of hoogglans

Verschillende soorten verf hebben vaak verschillende soorten glans. Dit is bepalend voor het karakter van de kleur.

  • Matte verf heeft bijna geen glans. Deze verfsoort is geschikt voor muren en plafonds binnen uw huis.
  • Zijdeglans heeft een lichte glans. Het is een afwasbare verfsoort, wat het geschikt maakt voor grote oppervlakken binnenshuis, zoals grote muren en plafonds.
  • Glansverf heeft een sterke glans en is zeer goed afwasbaar. Dit maakt het uitermate geschikt voor oppervlakken die veel vocht te verduren krijgen, zoals in keukens en badkamers.
  • Hoogglans heeft een zeer sterke glans en wordt voornamelijk gebruikt voor meubilair. Omdat hoogglans zo glanzend is, is elke beschadiging echter goed zichtbaar.

Schilderwerk binnen laten verzorgen

Wanneer u besluit om niet zelf binnenshuis te gaan verven, kunt u altijd een klusjesman bij u in de buurt inschakelen voor professioneel schilderwerk. Vul daarvoor het contactformulier op onze website in en laat het schilderwerk binnen verzorgen door een ervaren klusjesman. Zo kunt u snel genieten van een goed resultaat!