Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Riolering aanleggen

Hoewel de huidige waterleidingen niet meer van lood gemaakt worden, dankt de loodgieter zijn naam aan dit oorspronkelijke materiaal. Vroeger goot de loodgieter stroken lood in loden pijpen om ze waterdicht te maken. Via ons landelijk netwerk komt u razendsnel in contact met erkende loodgieters anno nu, bijvoorbeeld voor het aanleggen van de riolering in uw woning. Voor de afvoer van water in uw huis is een goedwerkende riolering onmisbaar. Behalve het opsporen en het oplossen van een verstopping, kan een loodgieter als geen ander nieuwe rioleringsbuizen aanleggen of bestaande buizen omleggen of repareren.

Een specialistische klus

Het aanleggen van de riolering in uw huis, oftewel ervoor zorgen het afvalwater goed afgevoerd wordt naar het riool, is een klus die om een echte vakman vraagt. De loodgieter is helemaal thuis in de correcte aansluiting van de afvoerbuizen op het riool en zorgt ervoor dat:

  • de buizen en verbindingsstukken de juiste maat hebben, passend bij het doel en gebruik ervan;
  • de buizen correct bevestigd worden tijdens het aanleggen; wat het doorzakken ervan (met verstoppingen tot gevolg) voorkomt;
  • het afvalwater in een lijn naar het riool stroomt en niet tussendoor een verkeerde afslag kan nemen, zodat er bijvoorbeeld afvalwater in uw keuken of toilet naar bovenkomt.

Ga dus niet zelf in de weer met buizen en T-verbindingen, maar laat het aanleggen van de riolering over aan een van onze ervaren loodgieters.

Riolering verstopt?

Ook een verstopt riool kan door de loodgieter opgelost worden. Hoewel sommige verstoppingen zelf te fixen zijn, bijvoorbeeld met heet water en soda of een ouderwetse ontstopper (‘plopper’), is het bij terugkerende of hardnekkige verstoppingen aan te raden een specialist in de hand te nemen. De loodgieter kan namelijk opsporen wat de oorzaak en de plaats van de verstopping is. Hiervoor gebruikt hij een camera, waarmee hij in de riolering kan kijken. Ook controleert hij de afvoerbuizen op doorzakking en of ze nog correct aangesloten zijn op het straatriool. Indien nodig kan de vakman gedeeltes van het riool opnieuw aanleggen of repareren. Na ontstopping van het riool kan de loodgieter u tevens adviezen geven om toekomstige verstoppingen te voorkomen.

Loodgieter nodig voor het aanleggen van de riolering?

Onze klusbedrijven zijn erkende bedrijven, die een goede naam hebben opgebouwd door jarenlange ervaring en tevreden klanten. Onze loodgieters zijn echte vakspecialisten als het om uw riolering gaat. Niet alleen het aanleggen van de riolering, maar ook het onderhouden en reinigen ervan behoort tot de mogelijkheden. U kunt bij onze loodgieters terecht met al uw vragen omtrent riolering aanleggen, maar ook voor vrijblijvend advies en het opvragen van offertes.