Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Raambeslag plaatsen

Het raambeslag is niet alleen erg belangrijk voor de uitstraling van uw woning, het kan bovendien bijdragen aan de veiligheid. Een goed raambeslag zorgt er namelijk voor dat inbrekers geen kans meer krijgen om uw woning binnen te dringen. Er zijn allerlei verschillende soorten raambeslag, gemaakt van verschillende soorten materialen. Wij helpen u graag op weg met het kiezen van het juiste raambeslag voor uw woning.

Materiaal raambeslag

Raambeslag is in allerlei verschillende soorten materiaal verkrijgbaar. Elk materiaal heeft bepaalde eigenschappen die het geschikt of juist ongeschikt maakt. Dit is erg afhankelijk van uw eigen situatie. Om het duidelijker te maken zetten we een paar soorten materiaal voor u op een rij.

  • IJzer is een stevig materiaal wat het bij uitstek geschikt maakt als raambeslag. Het is echter zwaar materiaal, waardoor het wat lastiger te bewerken is. Dit zult u terugzien in de prijs. Bovendien heeft ijzer enig onderhoud nodig: onbewerkt en ongelakt ijzer kan gaan roesten. Al met al is ijzer een degelijke keuze.
  • Brons biedt over het algemeen een meer klassieke uitstraling. Het is zeer stevig en duurzaam. Brons past dan ook goed bij woningen die al een klassiekere uitstraling hebben, omdat er vaak en gemakkelijk ornamenten van brons gemaakt kunnen worden.
  • Hout is scherper geprijsd dan de metalen soorten en biedt veel mogelijkheden qua stijl. Zowel moderne als landelijke uitstralingen kunnen bereikt worden met hout. Hout dient echter wel behandeld te worden: onbehandeld hout kan na verloop van tijd gaan verweren en rotten. Als het hout goed onderhouden wordt kan het echter lang meegaan.

Inbraakbeveiliging

Een belangrijke functie van raambeslag is het beveiligen van uw woning tegen inbraak. Door het raambeslag op een bepaalde manier te installeren, wordt het vrijwel onmogelijk gemaakt om binnen te dringen zonder grote breekschade. Een investering in raambeslag betaalt zich dan ook vaak uit.

Plaatsen van raambeslag

Het plaatsen van raambeslag is een klus die goed moet gebeuren. Wanneer er niet nauwkeurig wordt gewerkt kan er later schade optreden. Daarom is het verstandig dat u het laat plaatsen door een professionele glazenzetter. Via het contactformulier op onze website komt u snel en gemakkelijk in contact met een professionele klusjesman bij u in de buurt. Zo weet u zeker dat het resultaat hoogwaardig is en dat u zo lang mogelijk kunt genieten van het vakwerk.