Populaire soorten dakbedekking

Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Populaire soorten dakbedekking

Tegenwoordig zien we steeds meer verschillende soorten woningen en dakbedekkingen. De juiste dakbedekking is erg belangrijk voor de uitstraling en de bescherming van uw woning. Omdat het in Nederland veel regent, is het belangrijk dat een dakbedekking waterdicht is en het water goed wordt afgevoerd. Voor u heeft De Dakspecialist de populairste dakbedekkingen voor de platte en de hellende daken op een rijtje gezet.

Hellend dak

De meest populaire dakbedekking soorten voor een hellend dak zijn de dakpannen en metaalplaten.

– De dakpan is een standaard product dat nog steeds erg populair is. Dit komt omdat er veel verschillende uitvoeringen van zijn. Zo is de dakpan van verschillende materialen gemaakt, zoals: beton, klei en lei. Daarnaast heeft het ook een lange levensduur. De betonnen versie is het goedkoopste en gaat het minst lang mee. Deze gaat ongeveer 30 jaar mee, maar kan met een speciale coating bewerkt worden zodat ze langer dan 30 jaar mee gaan. De leien dakpan geeft uw woning een unieke en natuurlijke uitstraling. Deze pannen gaan ook wat langer mee dan de betonnen versie, de leien pannen gaan rond de 40 jaar mee. Klei is het beste materiaal om een dakpan van te maken. Dit materiaal is erg sterk en gaat erg lang mee. Het kan 50 tot 100 jaar mee gaan. Tevens zijn alle soorten dakpannen in verschillende kleuren of afwerkingen te verkrijgen.

– Dakbedekking van metaal zag je vroeger erg veel omdat dit gewoon weg een stuk praktischer was. Tegenwoordig komt dit weer helemaal in omdat metaal een lange levensduur kent, praktisch onderhoudsvrij, buigzaam en eenvoudig te plaatsen. Naast deze praktische punten is metaal natuurlijk ook stijlvolle toevoeging aan uw woning. Er zijn drie soorten metaal die op de woning worden geplaatst: Aluminium, koper en zink. Aluminium is het gemakkelijkste om op uw dak te plaatsen. Toch gaat aluminium het minst lang mee van de drie soorten metaal, de gemiddelde levensduur ligt rond de 50 jaar. Koper is tegenwoordig nog veel te zien op gebouwen, vooral op oude kerkgebouwen. Voor woningen is het ook zeer geschikt. Het is een metaal dat erg lang mee gaat. Koper gaat gemiddeld 80 jaar mee. Zink is een materiaal dat het langst mee gaat, gemiddeld 100 jaar. Zink is wel het minst buigzaam en hierdoor lastiger om in verschillende vormen te buigen.

Plat dak

Voor uw platte dak zijn aan aantal verschillende soorten dakbedekking te verkrijgen. De meest voorkomende en steeds populairder wordende bedekking zijn PVC en een groendak.

– PVC is een dakbedekking dat gemaakt is van kunststof en heeft de zelfde voordelen als bitumen. Het enige verschil tussen bitumen en PVC is dat PVC ook in een witte variant komt. Een wit dak heeft als voordeel dat het beter tegen hogere temperaturen bestand is. De woning blijft door het dak een stuk koeler. Daarbij is heeft PVC een levensduur van rond de 25 jaar.

– Een groendak is dakbedekking van PVC of EPDM met daar overheen een bedekking van verschillende mossen, grassen, kruiden en zelfs bomen en struiken. Door deze natuurlijke laag wordt de levensduur van de onderliggende dakbedekking met 60 jaar verlengd. Daarbij zorgt het voor een

natuurlijke laag van isolatie. Uw woning blijft koel in de zomer en warm in de winter. Daarbij komt ook kijken dat het milieu bewust is en er erg mooi uit ziet.

Wij staan voor u klaar