Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Poorten

Om een hek, schutting, of omheining zo mooi mogelijk af te werken is het noodzakelijk om een degelijke poort te plaatsen. De poort is immers niet alleen een doorgang naar uw woning, maar bovendien het visitekaartje dat moet aansluiten bij de stijl van uw woning. Daarom helpen wij u graag met het plaatsen van een poort die naadloos aansluit bij de stijl van uw woning.

Soorten poorten

Er zijn allerlei soorten poorten beschikbaar, onder andere verschillend in materiaal, mate van openheid en stijl. Om de keuze voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken, zetten wij hier een paar verschillende stijlen en materialen voor u onder elkaar.

Veel gebruikte stijlen zijn klassieke, Engelse, dichte en open poorten.

  • Klassieke poorten zijn meestal van metaal en rijkelijk versierd met allerlei ornamenten. Deze hekken passen goed bij elke woning, maar zijn vooral geschikt bij statige, klassieke huizen.
  • Engelse poorten zijn doorgaans landelijke tuinhekken, gemaakt van ruw hout. Ze bestaan vaak uit brede horizontale en diagonale planken. De brede planken geven de hekken een ruw en landelijk uiterlijk. Deze hekken zijn zeer geschikt als tuinhek of weidehek, maar minder geschikt voor stedelijke woningen.
  • Dichte poorten kenmerken zich door volledig aansluitend materiaal, waardoor er niet door de poorten heen gekeken kan worden. Dit biedt veel privacy aan uw woning. Bovendien zorgen dergelijke poorten ervoor dat een hoek windstil gemaakt kan worden.
  • Open poorten kenmerken zich door materiaal dat niet volledig aansluit, waardoor er wel door de poort gekeken kan worden. Vaak zijn het lagere sierpoorten. Ze bieden een landelijke stijl aan uw woning en passen dan ook het beste bij woningen buiten stadse omgevingen.

Materialen

De meeste poorten worden van hout of metaal gemaakt. Deze materialen geven de poorten vaak hun karakteristieke stijlen. Bovendien zijn deze materialen duurzaam en hebben ze weinig onderhoud nodig.

  • Hout biedt vaak een neutrale of een landelijke uitstraling. Hout kan zeer duurzaam zijn, mits goed behandeld. Bovendien is het gemakkelijk te bewerken, waardoor houten poorten vaak scherper zijn geprijsd dan metalen poorten.
  • Metalen poorten zijn vooral klassiek. Wanneer een vakman de poort maakt, kunnen er prachtige ornamenten worden aangebracht. Werken met metaal is vaak arbeidsintensiever, waardoor u er meer voor betaalt. Hier staat echter wel zeer duurzame kwaliteit tegenover.

Poort laten plaatsen

Wij raden u aan om de poort te laten plaatsen door een vakman, zodat u zeker weet dat het eindresultaat van goede kwaliteit is. Onze klusjesmannen hebben veel ervaring met dergelijke klussen, waardoor ze snel en efficiënt kunnen werken. Bovendien kunnen ze u goed advies geven over welke stijl en welk materiaal het beste bij uw woning past.