Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Poolse klusser gezocht?

De vraag naar Poolse klussers is enorm in Nederland. En dat is niet heel erg moeilijk te verklaren. Poolse klussers zijn goedkoop, werken hard en ze zijn behoorlijk vakkundig. Op dit moment zijn er zo'n 50.000 Poolse klusjesmannen actief in Nederland. Ze krijgen wel steeds meer concurrentie van klusjesmannen uit Slowaken, Hongaren en Roemenen.

Helaas zijn niet alle ervaringen met Poolse klusjesmannen positief. Uit een onderzoek van Vereniging Eigen Huis blijkt namelijk dat meer dan 50% van de opdrachtgevers iets heeft aan te merken op het opgeleverde werk van de klusjesmannen van over de grens. Zo is de communicatie vaak gebrekkig omdat Polen de Engelse taal niet machtig zijn en knijpen ze nog wel eens een oogje toe wat betreft vellig werken.

Kosten Poolse klusser

Het sterkste argument om voor de werkzaamheden van een Poolse klusser te kiezen is het tarief. Klusjesmannen uit Oost-Europa vragen ongeveer €15 tot €20 euro per uur. Als je dat afzet tegen een klusjesman in Nederland die gemiddeld €30 per uur vraagt kan dat verschil wel oplopen tot 50%. Het tarief dat we hiervoor noemde is exclusief bemiddelingsbureau. Als u een bemiddelingsbureau inschakelt dan komt er een bedrag bovenop. En voordat u het weet komen de tarieven dicht bij elkaar.

Communicatie

Wanneer u in contact bent gekomen met een Oost-Europese klusjesman, dan is het tijd voor afspraken. De meesten spreken een beetje Duits en met geluk een beetje Engels. Dit maakt het tijdrovend en gecompliceerd om advies te vragen. Maar wat u ook doet, vertrouw niemand blind. Dat is sowieso een wijs advies in het leven. Het gaat immers om geld. Zorg daarom dat afspraken op papier komen en staar u niet blind op een laag uurtarief. Zet ook de kosten voor het huren van materieel op papier, zo voorkomt u verassingen.

Geld is macht

Betaal nóóit alles vooraf, maar betaal in delen. Spreek duidelijke mijlpalen af en betaal alleen als u tevreden bent en de afspraak nagekomen is. Houd er rekening mee dat wanneer u uw bouwdepot aanspreekt de bank eisen kan stellen aan de factuur.

Garantie

Als u na afloop ontevreden bent over het werk van een Oost-Europese klusjesman heeft u een probleem. U zult het samen met hem op zien te lossen. Er is namelijk geen geschillencommissie en een gang naar de rechter biedt over het algemeen geen soelaas. Ten eerste moet u voor de rechter kunnen aantonen dat de klusjesman tekort is geschoten. Als u duidelijke afspraken op papier hebt staan, lukt dat misschien nog wel. Maar zelfs als de rechter een schadevergoeding toewijst, wordt het nog een hele toer om de betaling daarvan af te dwingen.

Poolse Klussers

Poolse klussers zijn harde werkers en goedkoop. Bovendien is hun werk ook van prima niveau in veel gevallen. Maar u neemt gewoon een risico vanwege de gebrekkige communicatie en afwezigheid van garantie. Heeft u al een offerte bij ons aangevraagd? Wellicht zult u positief verrast zijn door de tarieven van Nederlandse klussers.