Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Pleisterwerk

Om een pas gebouwde muur zo goed mogelijk af te werken is het aan te raden om pleisterwerk aan te laten brengen. Pleisterwerk zorgt ervoor dat een muur kan worden behangen of beschilderd, en het biedt een mooie, gladde afwerking. Bovendien maakt goed pleisterwerk uw muur beter bestand tegen water- en stootschade. Voor een zo goed mogelijk resultaat, laat u uw muren pleisteren door een vakman: zo bent u verzekerd van een perfect afgewerkte muur.

Pleisterwerk en ondergrond

Pleisterwerk kan op meerdere ondergronden worden aangebracht. Het is een zeer geschikt materiaal om betonnen muren overschilderbaar te maken of om ruwe muren, zoals metselwerk en ruwe gipsplaten, gladder af te werken. Ook scheve muren – muren met een dikteverschil – kunnen met behulp van pleister weer op gelijke dikte gemaakt worden.

Pleisterwerk en ruimtes

In principe kan pleisterwerk in elke ruimte van het huis worden aangebracht. Zelfs in badkamers, kelders of andere vochtige ruimtes van het huis kan er gewerkt worden met pleister. Wanneer het pleisterwerk wordt behandeld met verf of andere dekkingsmaterialen wordt het waterafstotend, en alleen grote hoeveelheden water zouden het pleisterwerk dan nog kunnen oplossen. Hetzelfde geldt voor buitenmuren: als het pleisterwerk juist wordt behandeld is het goed bestand tegen weer en wind.

Soorten pleisterwerk

Omdat pleisterwerk zowel kan dienen als afwerking en als versiering zijn er verschillende soorten materialen en afwerkingen. Deze soorten bepalen in grote mate hoe het eindresultaat eruit ziet.

  • Raapwerk

Raapwerk, ook wel bekend als vlak pleisterwerk, is de verzamelnaam voor pleisters die de muur afwerken. Het wordt het meeste gebruikt om muren vlak of overschilderbaar te maken. Raapwerk wordt over het algemeen bewerkt met behang of verf.

  • Spachtelputz

Spachtelputz is een zeer harde en scherp korrelige pleistersoort dat bestaat uit een mengsel van marmerkorrels en gips. Het kan gebruikt worden als afwerking of als ondergrond voor verf. Het mengsel zelf kan ook gekleurd worden met behulp van pigmenten.

  • Sierpleister

Sierpleister is de verzamelnaam voor pleisterwerken die als decoratie dienen. Spachtelputz kan ook tot de sierpleisters worden gerekend. De meeste sierpleisters zijn echter zachter, waardoor er patronen en motieven in kunnen worden aangebracht.

[/fancy_list]

Zelf aanbrengen of laten aanbrengen?

Voor sommigen is het aanbrengen van pleisterwerk een gemakkelijke klus. Maar omdat het zorgvuldig aangebracht en afgewerkt dient te worden, is het verstandig om een pleisterwerk door een vakman aan te laten brengen. Met het werk van een vakman weet u zeker dat u de afwerking krijgt die u wilt en dan hoeft u later geen schade te herstellen.