Pleisterwerk buiten

Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Pleisterwerk buiten

In dit artikel wordt uitgelegd hoe pleisterwerk buiten voordelen met zich mee kan brengen. Voordat je met het buiten pleisteren kan beginnen is het raadzaam dat deze muren volledig zijn afgewerkt en gladgestreken voordat er überhaupt een likje verf aan kan worden aangebracht op de muur. Het zogenaamde pleisteren wordt ook wel het afwerken van een wand of plafond genoemd, zodat deze in staat zijn om bewerkt te worden met verf of saus. Een ander woord voor pleisteren is het oude maar bekende ambachtsbegrip stukadoren.

Het pleisteren kan zowel binnen als buiten gedaan worden. Binnen om bijvoorbeeld wanden van de woonkamer versier klaar te maken en buiten om bijvoorbeeld gemetselde muren naar wens af te werken.

Voordelen van pleisterwerk buiten

Het buiten pleisteren kan vele voordelen met zich meebrengen. Een eerste voordeel is de isolatie. Al jarenlang gebruikt men het pleisteren van muren of gevels voor een betere isolatie van de woning. Zo kunnen boosdoeners als vocht en schimmel met pleisteren buiten de woning worden gehouden. Een tweede voordeel is dat met pleisterwerk muren of gevels worden gladgestreken, zodat deze snel en makkelijk naar wens bewerkt kunnen worden.

Manieren van buiten pleisteren

Er zijn verschillende manieren om buiten te gaan pleisteren. Enkele voorbeelden van manieren zijn het schuurwerk of het glad pleisterwerk. Verder zijn er andere manieren zoals de ‘spachtelpulz’. Dit is een korrelige structuur wat een prachtig effect kan hebben op uw muur of gevel. U kunt zelf uitzoeken en bekijken welke manier van pleisteren de voorkeur krijgt.

Prijzen

De prijzen voor pleisterwerk buiten verschillen enorm. Het hangt er natuurlijk ook van af hoeveel vierkante meter u wilt laten pleisteren. Het kan handig zijn om een offerte aan te vragen bij bijvoorbeeld een stukadoorsbedrijf. In die offerte kunt u ideeën en wensen bespreken voor het pleisterwerk buiten. Wat overigens geen overbodige luxe is om na te vragen of u ook een omgevingsvrije vergunning nodig heeft voor het pleisteren.

Wij staan voor u klaar