Optimale geluidsisolatie met een geluidscabine

Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Geluidsoverlast

In de huidige tijd, waar we om ons heen vrijwel de heel dag met geluid geconfronteerd worden, hoef je niet al te veel te doen om te worden beschuldigd van geluidsoverlast. Voorafgaand aan een feestje waarschuw je de buren om te voorkomen dat zij zich overrompeld voelen, iets wat je zelf ook kunt waarderen als het andersom is en zij een feestje vieren. Hoe moeilijk is het in zo'n omgeving dan niet om bepaalde instrumenten te bespelen? Repeteren wordt al snel als storend ervaren. Zeker wanneer je dat een paar keer per week moet doen. Eigenlijk is dat ook wel voorspelbaar wanneer jezelf of een van de kinderen een drumstel, een trompet of een accordeon hebt. Dit soort instrumenten draagt ver en niet iedereen houdt van bepaalde muziek of van repetities.

Geluidscabine

Natuurlijk kun je met de buren overleggen wanneer het wel en wanneer vooral niet schikt dat er gerepeteerd wordt. Het kan echter ook eenvoudiger. Waarom geen geluidscabine van Esmono Sound BV in een van de slaapkamers neerzetten? Dankzij de cabine kan een optimale geluidsisolatie bereikt worden, zodat je op ieder tijdstip van de dag kunt oefenen, zonder iemand lastig te vallen. Veel mensen zullen zich nu afvragen of dit wel haalbaar is. Of je bijvoorbeeld in een flat echt een geluidsdichte cabine kunt bouwen, waar werkelijk niets naar buiten treedt. Tijd om alles wat nader te beschouwen, want uiteindelijk hebben heel wat mensen met dit probleem te maken.

Geluidsisolatie

Tegenwoordig wordt veel geschreven en gesproken over isolatie. Dit wordt algemeen gezien als een van de beste manieren om energie te besparen. Wat daarbij vaak over het hoofd gezien wordt, is dat goede isolatie tevens helpt om geluid buiten de woning te houden. Daarmee wordt ook het omgekeerde bereikt, namelijk dat minder geluid naar buiten treedt. In nogal gehorige woningen, die gehuurd zijn, wordt dat allemaal wat moeilijker. Sommigen weten nog uit de eigen jeugd hoe lastig het was om te oefenen zonder de buren tot overlast te zijn. Er is sindsdien nogal wat veranderd op dat gebied, aangezien veel mensen minder kunnen hebben of kunnen accepteren.

Een cabine

Het ei van Columbus is daarom een kleine cabine met een optimale geluidsisolatie, waar wel voldoende zuurstof naar binnen kan komen en die je zo kunt neerzetten dat ze de helft van een slaapkamer in neemt. Dankzij moderne materialen, die geluid direct absorberen, kun je in de cabine voluit drummen, terwijl je van buiten geen noot zult horen. Kijk maar eens bij esmono.nl wat er allemaal mogelijk is op dit gebied. Bij de eenvoudigste cabine van 50 mm isolatie wordt al een geluidsvermindering van 35 dB bereikt. Een dubbelwandige cabine werkt al bijna als een eigen (huis)studio. Gewoonweg ideaal.

Wij staan voor u klaar