Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Onkruid verwijderen

Woekerend onkruid in uw tuin is vaak een doorn in het oog. Het ontsiert uw mooie tuin en verstikt de planten die u juist wel in uw tuin wilt zien. Door gericht en tijdig onkruid te bestrijden kan uw tuin weer een prachtig bloemen paradijs worden waar u het hele jaar door van kunt genieten. De tuinmannen van Klusjesmannen.org kunnen u helpen het onkruid te verwijderen, te bestrijden en te voorkomen.

Hardnekkig onkruid

Het meeste onkruid is relatief gemakkelijk te verwijderen. U kiest voor handmatig verwijderen of door bijvoorbeeld een bestrijdingsmiddel te gebruiken. Er zijn echter een aantal onkruidsoorten die erg hardnekkig zijn. Onze tuinmannen hebben echter alle middelen in huis om dergelijke hardnekkige begroeiing te bestrijden. Onder hardnekkige plantengroei vallen onder andere:

  • Ridderzuring: komt voor op voedselrijke, vochtige plaatsen
  • Zevenblad: groeit op schaduwrijke plaatsen, op vochtige of bemeste grond
  • Akkerdistel: gedijd het beste op vochtige, zeer voedselrijke, omgewerkte grond
  • Heermoes: in een open, vochtige en matig voedselrijke grond kiemt deze plant het beste
  • Brandnetel: groeit het best op stikstofrijke bodem

Bestrijdingsmiddelen

Er is een groot assortiment aan verschillende bestrijdingsmiddelen in de handel. Tegenwoordig zijn alle middelen biologisch goed afbreekbaar en belasten de natuur minimaal. De vakmensen van Klusjesmannen.org kunnen het onkruid daardoor op een zo natuurlijk mogelijke manier bestrijden en verwijderen. Ook zijn er een aantal goed werkende huismiddeltjes voor het verwijderen van onkruid:

  • Veeg regelmatig uw stoep, zo verwijderd u onkruidzaden
  • Wied tijdig het onkruid met de hand
  • Strooi vlak voor een regenbui zout op het onkruid, het brand dan dood. Let wel, ook andere planten kunnen hierdoor ook beschadigen
  • Door kokend water of azijn op het onkruid te gieten gaat het onkruid dood en is het gemakkelijk te verwijderen
  • Maak gebruik van bodembedekkers zoals houtsnippers of cacaodoppen, zo heeft onkruid geen kans om wortel te schieten

Tuinman bij u in de buurt

Door het landelijke netwerk van Klusjesmannen.org vindt u altijd een goede tuinman bij u in de buurt die bekend is met alle toegestane bestrijdingsmiddelen. Onze vakmannen hebben jarenlang ervaring en kunnen het onkruid vakkundig en netjes voor u verwijderen zonder dat uw mooie tuinplanten daar hinder van ondervinden.