Nederlanders stellen klusjes voortdurend uit

Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Nederlanders stellen klusjes voortdurend uit

Nederlanders zijn uitstellers. Dat wisten we al. Maar nu is het in een onderzoek ook aangetoond. Het blijkt namelijk zo te zijn dat Nederlanders klusjes in huis voortdurend uitstellen. Na de constatering dat er een klus gedaan moet worden duurt het gemiddeld 6 maanden voordat de klus ook echt gedaan wordt.

Onderzoeksuitslagen

Onderzoeksbureau MarketResponse onderzocht de redenen waarom de klusjes vooruitgeschoven worden. De meest voorkomende redenen zijn volgens de 1271 geinterviewde mensen:

  • Gebrek aan tijd (41%)
  • Geen zin (21%)
  • Geen geld (18%)

Van de duizend mensen die van de ondervraagde groep getrouwd of samenwonend zijn geeft 34% van de vrouwen aan dat ze hun partner moeten stimuleren om een klus op te pakken. Nog erger is het getal van 44% van de vrouwen die de rotzooi niet meer aankunnen en daardoor een gespannen relatie hebben.

Grote druk op onderlinge verhoudingen door klusjes

„Het telkens weer verzinnen van smoesjes om maar niet een doe-het-zelf-werk uit te hoeven voeren, legt in heel veel relaties een grote druk op de onderlinge verhoudingen. In bijna 20% van de gevallen leidt het zelfs tot ruzie”, zegt Ronald Egas, die opdracht gaf voor het onderzoek. „Maar wanneer een klus eindelijk wel is afgerond, heeft dat voor 15% een positief effect op bijvoorbeeld het seksleven. Vooral jongeren en mannen geven dit aan.

Friese stellen het snelst geïrriteerd wanneer klusje blijft liggen

”Van alle provincies in Nederland raken Friese stellen het meest geïrriteerd wanneer een klus blijft liggen (12%). In Friesland worden dan ook de meeste klussen uitbesteed (89%), gevolgd door Utrecht en Drenthe. In Groningen zijn de mensen het handigst en voeren de meeste klussen zelf uit."

Irritatie

„Onafgeronde karweitjes die thuis voor de meeste spanning en irritatie zorgen zijn schilderwerk (18%), tuin onderhouden (10%), de badkamerverbouwing (5%) en behangen (5%)”, weet Egas. „Wanneer het gaat om karweitjes die worden uitbesteed aan professionals, dan bestaat de top drie uit stucen, dakvensters plaatsen en het maken van een aan- of uitbouw, serre of overkapping. Overigens huurt meer dan de helft van de Nederlanders in eerste instantie wel een vakman in bij het uitbesteden van een klus.”

Voor alle vrouwen die het wachten op hun man beu zijn... Neem een voorbeeld aan de vrouwen in Kenia, die weten hoe ze iets gedaan moeten krijgen!

Wij staan voor u klaar