Nare geurtjes uit toilet aanpakken

Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Voorkom nare geurtjes uit het toilet

Uit een onlangs gepubliceerd onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de ondervraagden stank in de WC en badkamer de meeste ergernis veroorzaakt van alle problemen met sanitair. Om deze ergernis het hoofd te bieden grijpen de meeste mensen naar luchtverfrissers of dure ventilatiesystemen. Zo wordt de geur gecamoufleerd, maar een echte oplossing is het natuurlijk niet. Zou het niet veel verstandiger zijn om in plaats van de stank te maskeren de nare geur juist te voorkomen?

Tips om stank in het sanitair te voorkomen

  • Voorzie voor elk sanitair toestel een geurafsluiter op de afvoer
  • Investeer in een goede verluchting of ontluchting van de afvoer
  • Een rioolgeur is prima te vermijden door gebruik te maken van een sifon. Ook een geurafsluiter plaatsen tussen het afvoergootje en afvoerleiding kan helpen. Een Sifon werkt omdat er altijd een beetje water in blijft staan dat vieze geurtjes neutraliseert
  • Wanneer u kiest voor een sifon of geurafsluiter, dan is een bezinkput, vet- of slijkvanger of ontstoppingsput niet nodig. Dat is positief, want dat bespaart u geld en voorkomt de kans op verstoppingen aanzienlijk

Wanneer u kiest voor een sifon of geurafsluiter, dan is een bezinkput, vet- of slijkvanger of ontstoppingsput niet nodig. Dat is positief, want dat bespaart u geld en voorkomt de kans op verstoppingen aanzienlijk. Moderne toiletten zijn soms ook al voorzien van een geïntegreerde geurextractie. Dat wil zeggen dat deze wc’s al beschikken over een keramische filter die nare geurtjes en stank neutraliseert.

Oorzaak vieze geurtje bij sanitair

Een groot misverstand is dat nare geurtje te maken hebben met lekkage. In 9 van de 10 gevallen is dat niet niet zo. Meestal is er sprake van een ontluchtingsprobleem. U kunt een ontluchtingsprobleem herkennen aan een lage waterstand in de wc. Als het water erg laag staat functioneert het niet meer als buffer tegen nare geurtjes uit het riool. Het water staat vaak laag als er in de riolering onderdruk ontstaat. Dit probleem komt niet alleen voor bij wc’s maar ook bij vaatwassers. Als dit bij u ook het geval is, dan kunt u het beste een loodgieter inschakelen.

Wij staan voor u klaar