Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Lijsten en ornamenten

Om een plafond, verwarmingsleiding of kozijn zo mooi mogelijk af te werken kan er gekozen worden om een lijst te plaatsen, of om te decoreren met behulp van ornamenten. Lijsten en ornamenten kunnen een stijlvolle, klassieke look aan uw interieur toevoegen. Onze vakmensen hebben veel ervaring met het aanbrengen en afwerken van lijsten en ornamenten, en zij adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw woning.

Materialen

Veel gebruikte materialen voor lijsten en ornamenten zijn verschillende soorten polystyreen (piepschuim) en gips. Deze materialen zijn niet alleen gemakkelijk te plaatsen, ze zijn bovendien gemakkelijk af te werken. Gips en polystyreen zijn zeer zachte materialen, waardoor ze goed vormgegeven kunnen worden. Bovendien hechten verschillende soorten verf goed aan gips en polystyreen. Door deze materialen te gebruiken kunnen de ornamenten en lijsten naadloos aansluiten op het ontwerp van de rest van uw interieur.

Lijsten

De meest gebruikte vorm van lijsten is de kooflijst. Deze lijsten worden naast een koof geplaatst, met een stijlvolle afwerking als gevolg. Bovendien kunnen er verschillende patronen en motieven worden aangebracht op kooflijsten.

Andere soorten lijsten die worden aangebracht zijn sierlijsten, hoeklijsten of perklijsten. Deze lijsten hebben een decoratieve functie: ze zorgen ervoor dat het plafond stijlvoller en klassieker oogt.

Ornamenten

Voor een klassieke versiering van het plafond kunt u enkele ornamenten laten plaatsen. Ornamenten zijn vaak gestileerde patronen van gips of polystyreen die een reliëf vormen op het plafond. Onze vakmensen kunnen verschillende stijlen creëren met behulp van ornamenten. Vraag onze specialisten eens om advies en bekijk de mogelijkheden voor het verrijken van uw interieur met een stijlvol ornament.