Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Lekkage verhelpen

Een lekkage is niet alleen erg vervelend, het kan bovendien flinke schade veroorzaken aan uw woning. Denk bijvoorbeeld aan behang, meubels, elektronica of de houten constructies van muren. Daarom is het erg belangrijk dat u een lekkage zo snel mogelijk laat verhelpen, zodra u een lekkage opmerkt. Ook wanneer u een lekkage vermoedt, kunt u het beste zo snel mogelijk contact opnemen met een loodgieter bij u in de buurt. Dan krijgt u er later ook geen grote problemen mee.

Het opsporen van lekkages

De eerste stap in het verhelpen van een lekkage is het opsporen van het lek. Vaak zijn lekkages zo klein dat ze erg moeilijk te zien zijn. Gelukkig hebben onze loodgieters meerdere technieken die vrijwel elk lek zichtbaar kunnen maken.

  • Visuele inspectie

De eerste stap die een vakman neemt wanneer er een lekkage wordt vermoed is een visuele inspectie. Onze professionals hebben veel ervaring met het ontdekken van lekkages, waardoor ze vaak lekken zien die de gemiddelde persoon niet opvallen.

  • Infrarooddetectie

Door middel van een infrarooddetectie kunnen kleine tot zeer kleine lekken worden opgemerkt. Een infraroodscan meet temperatuurverschillen in nauwkeurig detail. Omdat een lekkage altijd voor een klein temperatuurverschil zorgt, biedt een infrarooddetectie uitkomst.

  • Camera-inspectie

Voor lekkages die zich op moeilijk bereikbare plekken bevinden, kan het handig zijn om een camera-inspectie uit te laten voeren. Hoewel dit handig is voor lastige plekken, zoals nauwe ruimtes of zwanenhalzen, moeten de lekken wel goed zichtbaar zijn: erg kleine scheurtjes of gaatjes zijn lastig op te merken met behulp van deze methode.

  • Rook- of gasdetectie

Door rook of gas in de leiding te pompen, maakt de loodgieter zichtbaar waar er lekkage plaats vindt.

Het verhelpen van lekkages

Wanneer de lekkage is opgespoord, is het zaak deze te verhelpen. In sommige gevallen kunt u dit zelf doen. Wanneer er sprake is van een duidelijk lek kunt u dit vaak zelf verhelpen met behulp van kit.

Voor grote lekkages, moeilijk te bereiken lekkages of moeilijk zichtbare lekkages, is het verstandig dat u een professionele loodgieter inschakelt. Onze vakmannen hebben veel ervaring met het verhelpen van allerlei lekkages en het resultaat van hun werk zal dan ook duurzaam zijn. Zo hoeft u niet vaker te betalen voor dezelfde klus. Dus twijfel bij een lekkage niet langer en laat het zo snel mogelijk door een loodgieter verhelpen!