Lekkage opsporen

Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Lekkage opsporen

Voorkomen is beter dan genezen, dit geldt ook bij het voorkomen van een lekkage. Niet in alle gevallen is een lekkage te voorkomen en zult u het lek moeten opsporen wanneer er tekenen te zien zijn. Een duidelijk zichtbare teken van een lekkage is de bruine vlek op het plafond. Wanneer u dit ziet moet u gelijk actie ondernemen. Jammer genoeg is niet elk lek te zien en goed te vinden, terwijl ze wel veel schade kunnen aanrichten. De lekkage experts hebben een lek echter snel gevonden door het gebruik van moderne apparatuur. Zonder hak en breek werk kunnen zij zien waar een lek zich bevindt.

Lekkage badkamer

In de badkamer zijn er een aantal verschillende onderdelen die kunnen leiden tot een lekkage. Een aantal van deze onderdelen kunt u zelf controleren en verhelpen. Denk bijvoorbeeld aan de kitranden en de voegen. Wanneer deze niet meer goed zijn, kan er vocht langs komen wat kan leiden tot een lekkage. Wanneer dit niet meer goed is, kunt u deze randen opnieuw voorzien van kit en kunt u de voegen opnieuw aanbrengen. Naast de kitranden en de voegen zou u ook zelf de afvoer kunnen controleren, wanneer u er goed bij kunt. Het is mogelijk dat deze niet goed vast zitten waardoor er water uit kan ontsnappen. Een lekkage expert kan dit snel voor u nakijken en het lek dichten.

Lekkage dak

Daklekkage is een lekkage dat voor veel schade kan zorgen wanneer u er niet snel bij bent. Er is verschil in een lekkage van een hellend en een plat dak. Bij een hellend dak kan er op verschillende manieren water binnen komen, bij een plat dak zijn er minder mogelijkheden maar blijft de schade net zo erg.

Bij een hellend dak kan er water via het daklood, afgewaaide dakpan of via een overstromende dakgoot naar binnen komen. Vervolgens kan het water uw dak aantasten en kan het zorgen voor houtrot. Dit wilt u graag voorkomen, dus wanneer u denkt dat u een daklekkage hebt, schakel dan direct een dak specialist in. Met moderne technieken zoals rookdetectie of door een goede inspectie uit te laten voeren.

Bij een plat dak is het vinden van een lek vaak gemakkelijker. In de meeste gevallen is het bitumen versleten en zitten er gaten of scheuren in. Dit kan verholpen worden door het gedeelte waar het lek in zit te vervangen. Wanneer de afvoer verstopt zit, staat het hele onder water. Door elke kleine opening kan er water komen, daarom is het van belang om de afvoer vrij te houden.

Lekkage plafond

Een lekkage in het plafond kunnen meerdere oorzaken hebben. In de meeste gevallen komt het door de douche of bad dat boven het plafond zit. Doordat kitnaden niet meer goed zijn, of doordat er een lekkage in de aan- of afvoer zit kan er water op het plafond komen. Er hangen dan waterdruppels aan uw plafond en wanneer u een geruime tijd wacht, zullen er bruine kringen ontstaan. Het is belangrijk dat u uw kitranden goed in de gaten houdt en op tijd vervangt. Wanneer het niet uw kitranden zijn, kan het uw aan- of afvoer zijn, in dit geval is het aan te raden om een expert in te schakelen.

Vrijblijvende offerte

Wilt u graag uw dak laten controleren op lekkages of zit u thuis met een lekkage? Schakel dan direct een Lekkage specialist in die het lek voor u kan opsporen en herstellen. Voor het controleren en voor het herstellen van een lekkage kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Onze experts staan voor u klaar om u te helpen met de wateroverlast.

Wij staan voor u klaar