Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Lampen ophangen

Hebt u pas nieuwe lampen gekocht, maar hebt u problemen met het ophangen ervan? Of wilt u ergens licht creëren, maar moet er een nieuw contactpunt worden aangelegd? Vaak is dit gemakkelijk zelf te doen. Wij helpen u graag een eindje op weg met behulp van onderstaand stappenplan.

Kiezen van de juiste lamp

Voordat u begint met het ophangen van lampen is het erg belangrijk dat u de juiste soort lampen uitkiest. Zo moet u rekening houden met het model en de sterkte van de lamp. De sterkte van de lamp kan worden uitgedrukt in Watt, hoewel ‘lumen’ vaak een nauwkeurigere indicatie geeft.

Naast de sterkte is het ook belangrijk hoe het licht wordt verspreid. Het model van de lamp speelt hier een grote rol in. Er zijn veel verschillende modellen, die veel verschillende effecten kunnen brengen. U kunt altijd bij ons navragen welk type lamp het beste bij uw situatie past.

Stappenplan lamp ophangen

Voor het ophangen van een lamp hebt u de volgende materialen nodig:

  • Schroevendraaier
  • Spanningszoeker
  • Striptang
  • Kroonsteentje

Het ophangen van een lamp kan vaak gemakkelijk gedaan worden door het volgende stappenplan te volgen:

  • 1. Schakel de stroom uit. Alleen het uitschakelen van de groep is voldoende. Controleer of de stroom is uitgeschakeld met behulp van een spanningszoeker.
  • 2. Strip de elektriciteitsdraden (blauwe en zwarte of zwarte en bruine draad) totdat er ongeveer één centimeter koperdraad bloot ligt. Soms is het mogelijk om de aardedraad te bevestigen (geelgroene draad). Controleer eerst of deze bevestigd kan worden. Als dit niet het geval is, laat dan de aardedraad hangen zonder hem te strippen.
  • 3. Draai de schroefjes van het kroonsteentje losser. Let erop dat u ze er niet uit draait. Plaats de gestripte draden tegenover elkaar in het kroonsteentje en draai de schroefjes weer aan.
  • 4. Plaats de draden die uit de lamp komen in het kroonsteentje. De blauwe en zwarte draden moeten tegenover elkaar geplaatst worden.
  • 5. Wanneer de draad is bevestigd controleert u of hij werkt. Controleer de draden wanneer de lamp niet werkt: waarschijnlijk is één van de draden los. Let op: schakel de stroom weer uit voordat u de draden bevestigt.
  • 6. Bevestig de kap van de lamp aan het plafond. Dit kan vaak met behulp van een schroefje die aan de kap zit. Draai het schroefje losser, plaats de kap stevig tegen het plafond en draai het schroefje weer strak. Let erop dat alle draden onder de kap worden weggewerkt. U bent nu klaar met het ophangen van uw lamp.

Hulp van een elektricien

Wanneer u problemen hebt met het ophangen van lampen kunt u altijd de hulp van één van onze elektriciens inschakelen. Zo weet u zeker dat de klus op een professionele wijze wordt geklaard en u later geen last zult hebben van slecht aangesloten lampen. Via het contactformulier op onze website kunt u snel en gemakkelijk een elektricien bij u in de buurt vinden.