Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Laminaat leggen

Laminaat leggen, veel mensen hebben er een hekel aan. Maar toch is laminaat één van de populairste vloeren in Nederland. Vaak leggen mensen het zelf, of ze kijken vader, broer of vriend lief aan. Maar wat nou als je het echt goed gedaan wilt hebben? Dan neem je contact op met een klusjesman om het laminaat te leggen!

Laminaat leggen minder makkelijk dan gedacht

Natuurlijk zijn er veel mensen die laminaat kunnen leggen. Maar om het goed te laten leggen heb je een vakman nodig die het vaker heeft gedaan. Voor klusjesmannen is laminaat leggen een dagelijkse klus, dus op het gebied van laminaat is er geen betere vakman dan je lokale klusjesman.

Waar moet je rekening mee houden bij laminaat leggen

Als je laminaat laat leggen door een klusjesman, dan moet je wat voorwerk doen:

  • Laat het laminaat acclimatiseren

Laminaat kan een beetje krimpen of uitzetten afhankelijk van de directe omgeving. De vloer leggen als deze nog niet op omgevingstemperatuur is, is dus onverstandig. Ons advies is om het laminaat minimaal 48 in de zelfde ruimte te hebben voor het gelegd wordt.

  • Vochtigheid van de ondergrond controleren

Het is ook belangrijk dat de ondergrond van de laminaatvloer niet vochtig is. Bent u bang dat de vloer wel te vochtig is? Laat een vochtmeting doen door de laminaatbezorger. Je kunt geen laminaat laten leggen op een vochtige ondergrond.

  • Controleer de kwaliteit

Bekijk elke plank zorgvuldig. Hoe goed het merk ook is of wat de prijs ook was, een slechte plank kan bij ieder bedrijf vandaan komen. Als je pas ziet dat een plank beschadigd is als deze in de vloer ligt, dan ben je te laat. Tenzij je opnieuw wilt beginnen natuurlijk...

  • Deuren en overgangen

Pak een plankje van het laminaat en leg deze bij elke deur tegen de plint. Als de deur nog open kan is het goed. Kijk ook naar overgangen tussen bijvoorbeeld laminaat en vloerbedekking.

Als u uw laminaat vakkundig wilt laten leggen, vraag dan hier een offerte aan. Vakkundige klusjesmannen uit uw omgeving zullen u dan een indicatie van de kosten sturen.