Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Lakken

Om hout of metaal mooi af te werken kan het verstandig zijn om het materiaal te lakken. Lak zorgt er bovendien niet alleen voor dat het eindresultaat er mooi uitziet, het zorgt er ook voor dat het materiaal beschermd is tegen externe invloeden als vocht.

Soorten lak

Voordat u begint met lakken moet u bepalen wat voor soort lak u gaat gebruiken. Deze keuze is afhankelijk van het gewenste effect en het materiaal van de ondergrond. Deze eigenschappen staan vaak op het blik van de lak weergegeven, zodat u weet wat u van het product kunt verwachten.

  • Houtlak
    is uitsluitend geschikt voor houtsoorten. De lak zorgt ervoor de er een beschermende laag over het hout gevormd wordt. Houtlakken zijn verkrijgbaar in mat, zijdeglans, glans en hoogglans.
  • Metaallak
    is uitsluitend geschikt voor metaalsoorten. Deze lak beschermt het metaal tegen vocht en lucht, waardoor roest wordt tegengegaan. Ook de meeste metaallakken zijn verkrijgbaar in mat, zijdeglans, glans en hoogglans.

Lak aanbrengen

Bij het lakken is de voorbereiding erg belangrijk. Zorg dat, voordat u gaat lakken, de ondergrond stof- en vetvrij is, zodat de lakverf zo goed mogelijk intrekt. Plak alles af dat u schoon wilt houden, zoals plinten, vloeren, ramen, kozijnen en dergelijke. Hierna kunt u beginnen met lakken.

Allereerst moet u een grondlaag aanbrengen. Zodra de grondlaag is opgedroogd, schuurt u het oppervlak lichtjes op. Maak vervolgens het oppervlak weer stof- en vetvrij. Breng daarna de volgende laklagen aan.

Wanneer u meer dan twee lagen aanbrengt, moet u de bovenstaande stappen herhalen. Als u niet voor elke laag schuurt en schoonmaakt kunnen er oneffenheden en ruwe structuren ontstaan.

Klusjesman inschakelen

Grote oppervlakken lakken, zoals schuren, schuttingen of grote hoeveelheden meubels, kan erg arbeidsintensief zijn. Omdat niet iedereen hier tijd voor of zin in heeft kunt u zonder problemen een klusjesman inschakelen die het lakken voor u doet. Al onze klusjesmannen hebben veel ervaring met het aanbrengen van lak op grote oppervlakken, waardoor u altijd verzekerd bent van een goed resultaat.