Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Klussen op hoogte

Uit onderzoek is gebleken dat slechts de helft van de Nederlanders veilig klust op hoogte. Vijftig procent van de Nederlanders neemt dus een groot en onverantwoord risico met het klussen.

Klussen op hoogte is gevaarlijk

Nederlanders zijn over het algemeen een zuinig volkje. Daarom wordt er vaak zelf geklust. In veel gevallen kan dat prima, maar soms is de keuze voor een professional de enige juiste.

Van het schilderen van een nok, het schoonmaken van dakgoten of het snoeien van een heg… Voor u het weet gaat er iets mis. Bij één op de tien mensen die klussen op hoogte doen heeft dit al geleid tot een ongeluk. Meestal komt dat omdat er verkeerd gebruik wordt gemaakt van een trap of ladder. Er zijn genoeg materialen die het klussen op hoogte veilig kunnen maken, maar dat vergt wel een investering en extra kennis over veilig klussen.

Toch zelf klussen op hoogte?

Als u beslist om toch zelf te gaan klussen op hoogte en het niet aan een vakman over te laten, dan hebben wij hieronder een aantal zaken aangegeven waar u echt op moet letten. Zo vergroot u uw eigen veiligheid, want het is een gegeven dat het op deze punten meestal misgaat.

1. 40% van de ongelukken ontstaat omdat de trap of ladder niet op een stevige ondergrond staat
2. 30% van de ongelukken ontstaat omdat de ladder of trap niet verplaatst wordt en er dus te ver gereikt moet worden
3. 20% van de ongelukken ontstaat omdat de ladder of trap aan vervanging toe is

In 25% van de gevallen dat het misgaat is een bezoek aan de EHBO noodzakelijk.

Neem geen risico

Zoals u ziet is klussen op hoogte een behoorlijk gevaarlijke aangelegenheid. Het meest verstandige is dan ook om te kiezen voor een professioneel bedrijf die de klussen op hoogte veilig voor u kunnen doen. De klusjesmannen van Klusjesmannen.org werken dagelijks op hoogte en weten hoe dat veilig kan. Vraag vrijblijvend een offerte aan om te zien wat de kosten van uw klus op hoogte zijn.