Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 ā€“ 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Klussen door studenten

Je kunt tegenwoordig geen klus meer bedenken of er is wel een aanbieder die studenten aanbied om het voor u te doen. Hier zijn veel voordelen aan verbonden.

  • Een student heeft een laag uurtarief
  • Een student is flexibel met tijden
  • In alle grote steden zijn studenten te vinden

Voor heel veel problemen waar u een helpende hand bij kan gebruiken zijn studenten een goede keuze. Wilt u een chauffeur voor 1 dag? Doet uw computer lastig? Moet er verhuisd worden? Allemaal prima klussen die door een student gedaan kan worden.

Studenten doen niet alles en zijn niet altijd goedkoper

Hoe verleidelijk het ook kan lijken om alle klussen door studenten te laten doen, het is niet altijd een verstandige keuze.

De tarieven die bemiddelaars vragen voor een klusstudent zijn vaak niet zo laag als u zou denken. Vaak begint het pas bij 25 of 30 euro. Dat is niet ver verwijdert van een ervaren klusser. Helemaal niet als je beseft dat een ervaren klusjesman een klus naar alle waarschijnlijkheid veel sneller doet.

Klussen door studenten niet altijd veilig

Klusstudenten hebben in tegenstelling tot een professioneel klusbedrijf niet een uitgebreide kennis van veiligheid. Het is immers niet hun vakgebied. Echte klussers werken al jaar in jaar uit als klusjesman en zijn goed op de hoogte van de veiligheidseisen. Zij zien bovendien de noodzaak in van de veiligheidseisen en gaan hier adequaat mee om.

Studenten hebben minder commitment

Het spreekt voor zich dat een student niet altijd klusjesman blijft. Op zā€™n best werkt hij vier jaar als klusstudent. Hij hoeft dus geen netwerk op te bouwen, heeft geen noodzaak om klussen naar volledige tevredenheid te doen en voelt zich minder betrokken bij het bedrijf dat voor hem bemiddelt. Vaak woont hij niet eens voor langere tijd in de stad waar hij studeert. Voor een echte vakman die jaren en jaren klust is een goede naam juist alles.

Klussen door studenten: de conclusie

Voor kleine klussen kunt u prima een klusstudent inzetten. Maar als het om klussen gaat die perfect gedaan moet worden, dan kunt u toch nog altijd het beste voor de ervaren professional kiezen.