Kluskalender Augustus

Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Kluskalender augustus

Een goed onderhouden huis gaat langer mee. Door eventuele beschadigingen vroegtijdig op te sporen en het huis schoon te houden voorkomt u schade. Daarnaast verhoogt een schoon huis het woongenot en de uitstraling van uw woning. Voor augustus staan een aantal relatief eenvoudige klusjes op het programma. Voor hulp bij deze klussen kunt u altijd een van onze klusjesmannen inhuren.

CV-ketel ontluchten/bijvullen

In de zomermaanden wordt de verwarming slechts zelden gebruikt. Dit kan voor een verkeerde druk in uw cv-ketel zorgen. De waterdruk in uw ketel moet tussen de anderhalf en twee bar liggen. Ligt dit er onder, dan moet u de ketel bijvullen. Ligt de druk hoger, ontlucht dan uw verwarming.

Ventilatie schoonmaken

Maak deze maand de ventilatieroosters door een stofzuiger over het rooster te halen. Sommige roosters kunt u verwijderen om deze beter schoon te maken. Als dit bij uw rooster het geval is, zorg dan dat u deze op dezelfde manier weer terugzet. Goede ventilatie zorgt voor een toevoer van verse lucht in uw huis.

Reinig de dakgoten

Vuil in de dakgoot kan de goot beschadigen en verstoppen. Bij een hevige regenbui loopt de goot dan over, waardoor het water langs de gevel loopt. Voorkom dit door de dakgoten regelmatig te reinigen en eventuele beschadigingen te repareren.

Kozijnen schoonmaken

De kozijnen moeten regelmatig worden schoongemaakt, doe dit ook deze maand weer. Schoon schilderwerk gaat immers langer mee. Kijk bij het schoonmaken gelijk of u beschadigingen kunt opsporen.

Controleer kranen op lekkages

Het kan zijn dat er ongemerkt een (kleine) lekkage is ontstaan in de leidingen of door een gebrekkige kraan. U kunt gemakkelijk controleren op een lekkage door een uur lang de kranen en het toilet niet te gebruiken. Controleer voor het uur de waterstand op uw meterkast en herhaal dit na het uur. Omdat u geen water heeft gebruikt zou de stand gelijk moeten zijn. Is dit niet het geval, dan heeft u mogelijk lekkage. Schakel een loodgieter in om deze op te sporen en te verhelpen.

Wij staan voor u klaar