Kleine badkamer inrichten

Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Kleine badkamer inrichten

Je hebt grote badkamerwensen, maar je hebt maar een kleine badkamer. Je vraagt je af of alles wat jij graag wilt wel past in jouw badkamer. Verder heb je geen idee hoe je nou zo’n ruimte het beste kan inrichten, omdat de ruimte beperkt is. Gelukkig weten de vakmannen van Bouwbedrijf De Boer hier alles van! Hieronder vind je alle informatie die je moet weten over de inrichting van kleine badkamerruimtes.

Slim indelen

Je hebt maar een kleine badkamer, wat betekent dat het goed is om deze ruimte slim in te richten. Zorg er voor dat de hoeken in de kamer geen verloren ruimtes worden. Kies daarom voor een hoekbad of een hoekwastafel. Zo benut je de ruimte optimaal. Je kunt zelfs ook badkamerkasten op maat laten maken voor speciale hoekjes. Verder is het natuurlijk logisch dat een bad meer ruimte in neemt dan een douche. Als je weinig ruimte hebt, kun je beter kiezen voor een douche. Wil je toch graag een bad én een douche, kies dan voor een baddouche. Kies daarnaast voor minder grote en minder zichtbare verwarmingselementen. Deze nemen weinig ruimte in. De opbergruimte in een badkamer is een belangrijk item. Als je een kleinere badkamerruimte hebt, kies dan voor een badkamermeubel met een maximum aan opbergruimte. Het is zonde om hoge lades aan te schaffen terwijl deze maar half gebruikt worden. Als laatst is het slim om te gaan voor een schuifdeur in je badkamer. Deze is plaatsbesparend en trendy!

Een kleine badkamer groter laten lijken

Licht creëert ruimte! Dit is een algemene regel die in elke kamer toe te passen is. Daglicht is belangrijk voor het groter laten lijken van ruimtes. Om je summiere badkamer groter te laten lijken moet je zorgen voor veel daglicht. Mochten je ramen niet zo groot zijn kies dan voor lichte tegels. Veel mensen kiezen vaak voor een donkere vloer in combinatie met de lichte wandtegels. Dit zorgt voor een contrast. Door de reflectie van het daglicht op de wandtegel wordt de ruimte lichter. Je kunt ook kiezen voor een reflecterende verf die het natuurlijke daglicht weerkaatst. Richt de ruimte daarnaast in met lange sanitair producten. Een diep wastafelmeubel neemt veel ruimte in beslag. Kies een wastafel met een diepte tussen de 38 en 45 cm. Tegenwoordig is het ook erg populair om een wastafelblad met daarop een waskom te kopen. Dit geeft een ruimtelijk gevoel en is ideaal voor een kleine ruimtes. Om je badkamer groter te laten lijken moet je kiezen voor grote tegels. Kleinere tegels met dus meer voegen maken de badkamer optisch nog kleiner. Laat daarnaast de vloertegels doorlopen in de douche.
Andere ideeën om je badkamer te vergroten is het plaatsen van grote en lange spiegels en een glazen douchedeur. Een grote spiegel vergroot de reflectie waardoor de ruimte groter gaat lijken. Ook een glazen douchedeur is beter voor de ruimte. Als je zicht in een kleinere badkamer namelijk geblokkeerd worden door een douchewand lijkt de kamer nog kleiner. Glas zorgt ervoor dat je de hele ruimte ziet. Rust in een kleinere badkamer is overigens ook één van de belangrijkste elementen om een badkamer groter te doen lijken. Zorg er dus altijd voor dat het netjes opgeruimd is.

Inspiratie

Je weet nu hoe je kleine badkamers slim kan inrichten en groter kan laten lijken. Wellicht heb je al een idee hoe je wasruimte er uit moet komen te zien, maar als dit niet zo is dan kan je inspiratie op doen op internet. Er zijn op internet allerlei websites te vinden die inspiratie bieden voor het inrichten, renoveren en verbouwen van summiere badkamers. Kijk dus gewoon eens rond op internet en creëer zo je eigen ideale badkamer!

Wij staan voor u klaar