Huisontruiming

Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Huisontruiming

Een huisontruiming vindt vaak plaats bij minder leuke gebeurtenissen zoals na het overlijden van een kennis of familielid. Ook bij een seniorenverhuizing van een reguliere woning naar een verzorgingstehuis of een zorginstelling kan huisontruiming worden toegepast.

In geval van het overlijden van een alleenstaande, wordt er normaal gesproken in de familie een executeur aangewezen die zich ontfermd over het regelen van de nalatenschap. De familie zorgt er vervolgens voor dat alle dierbaren spullen uit huis worden gehaald. Daarna gaat de huisontruimer aan de slag met het leegtrekken van alle spullen die de naasten niet meer kunnen gebruiken. Een huisontruimer zoals www.woningontruiming-regionaal.nl zorgt ervoor dat bruikbare spullen een tweede leven krijgen ingeblazen, door deze bijvoorbeeld aan goede doelen te schenken. Hieronder hebben we stapsgewijs uitgewerkt wat er allemaal bij een huisontruiming na overlijden komt kijken:

  • Eerst zal de familie / executeur de huur op moeten zeggen
  • Bij een koopwoning zal de familie / executeur de eventuele verkoop van de woning met de makelaar moeten regelen.
  • De familie zorgt ervoor dat alle dierbare en bruikbare spullen uit huis gehaald worden
  • De huisontruimer zorgt vervolgens voor het verwijderen van alle inboedel en meubels. De bruikbare spullen worden doorgegeven aan goede doelen.
  • Er kunnen spullen bij zitten die bij een veilinghuis worden verkocht. De huisontruimer kan deze spullen naar het veilinghuis brengen.
  • Daarna zal de vloerbedekking, waaronder tapijt, zeil, laminaat en tegelvloeren worden verwijderd.
  • Ook spijkers, schroeven en pluggen uit muren en plafonds zullen worden verwijderd en moeten worden gedicht.
  • De verlichting zal worden verwijderd en de elektrapunten moeten van kroonsteentjes worden voorzien.
  • De huisontruimer kan ervoor zorgen dat de woning zo wordt opgeleverd als de familie, makelaar of woningbouwvereniging dat verlangd. Ook schilderwerk, herstel van elektra, opschonen van de tuin of het afbreken van bepaalde bouwwerken kan door de huisontruimer worden verzorgd.
  • De huisontruiming zal moeten plaatsvinden voor het aflopen van de huurtermijn of binnen de gemaakte afspraken met de makelaar. Let hierop bij het maken van afspraken over huisontruiming.

Extra werkzaamheden huisontruiming

Soms zal een reguliere huisontruiming niet voldoende zijn omdat er bijvoorbeeld door de verhuurder of woningbouwvereniging strenge eisen worden gesteld aan de oplevering van de woning. Ook voor andere klussen zoals bijvoorbeeld het verwijderen van nicotine aanslag, het witten van muren en plafonds, het terugplaatsen van een standaard toilet, het opschonen van de tuin en aannemerswerk kunt bij de huisontruimer terecht.

Wij staan voor u klaar