Huis voorbereiden op de toekomst

Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Huis voorbereiden op de toekomst

Niet iedereen wil er aan denken. En toch worden we uiteindelijk allemaal ouder en minder mobiel. Misschien ben je nu nog fit en vitaal, maar het kan gebeuren dat je rond een hogere leeftijd niet meer in staat bent gemakkelijk de trap op te lopen of in bad te gaan. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om handelingen in huis makkelijk te maken. Nu hoeft het nog niet te gebeuren, maar nadenken over de toekomst en de mogelijkheden kan helemaal geen kwaad.

Verbouwen

Domicare is een van de bedrijven dat vele woningaanpassingen aanbied. Deze zorghulpmiddelen zijn eigenlijk in elk huis wel aan te brengen, al zal het soms wat extra moeite kosten. Voor elke kamer is er wel een aanpassing te bedenken: Een tillift om uit bed te komen, een instapbad of zelf een aangepaste keuken waarbij het snijblad in hoogte verstelbaar is. Een van de mooiste technieken die tegenwoordig beschikbaar zijn is de plateaulift. Dit een een trapje die met een druk op de knop veranderd in een plateau. Aangezien de meeste ongelukken van senioren in huis nog steeds door een valpartij gebeuren, zorgt dit ervoor dat verzwakte spieren in de benen geen trap meer op of af hoeven.

Kosten

De kosten van je woning aanpassen kan hoog oplopen. Sommige aanpassingen kunnen gelukkig vergoed worden door je zorgverzekering. Ook is het mogelijk om via de overheid een vergoeding te krijgen. Dit gaat via de Wet maatschappelijke ondersteuning of de Wet langdurige zorg. De vergoeding die je kunt krijgen hangt af van de ernst van de nodige zorg. Dit kun je aanvragen bij je gemeente. Het is wel mogelijk dat er een deel van de eigen bijdragen betaald moet worden.

Kant en klare woning

Zie je het hele verbouwen niet zitten of zijn de kosten te hoog? Het is ook mogelijk om een seniorklare woning te kopen. Deze zijn zo ingericht dat alles alvast makkelijker is gemaakt. Zo is er al een douchezitje aanwezig, zijn drempels verlaagd voor eventuele rolstoelen of rollators, is de badkamervloer van antislip en de wc verhoogd om het opstaan makkelijker te maken. Daarnaast zijn er op verschillende plekken beugels aangebracht om jezelf omhoog te trekken. Ook hiervoor is het mogelijk een ‘verhuisvergoeding’ aan te vragen bij de gemeente. Het kan een moeilijke keuze zijn om een eigen woning te verlaten, omdat aanpassingen misschien toch niet nodig zijn. Uiteindelijk gaat het allemaal om je eigen veiligheid, dus kan het toch slimmer zijn om de stap te zetten.

Wij staan voor u klaar