Hoe maak ik mijn woning winterproof?

Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Hoe maak ik mijn woning winterproof ?

De periode van kou, sneeuw en handschoenen komt er weer aan. In de winter sluiten we onszelf het liefst op in onze woning. Het liefst met warme chocolademelk onder een deken, met een kachel die constant aan staat. Jij bent klaar voor de winter, maar is jouw woning dat ook?

Isolatie

De warmte die je in je woning creëert, wil je daar natuurlijk houden. Daarom is goede isolatie belangrijk in de winter. Herken jij een van de volgende problemen?

  • Een hoge energierekening
  • Condens op je ramen
  • Het tocht in je huis
  • Het wordt snel koud

Dan is jouw huis niet goed geïsoleerd. Tips voor een betere isolatie is bijvoorbeeld het vervangen van kitranden langs je ramen die aangetast zijn door schimmel of los zitten. Laat ook scheuren in de binnen- en buitenmuren van je woning repareren. Hierdoor blijft de tocht en de wind in de winter buiten. Het kan ook helpen om dikkere gordijnen op te hangen, want de kou komt moeilijker door de dikke stof heen.

Verwarming

Het is belangrijk dat je cv-ketel nog goed zijn werk doet. Als je regelmatig last hebt van een storing, of je hebt een hoge energierekening dan is het verstandig om je cv-ketel zo snel mogelijk te laten controleren. Veel bedrijven hebben het in en rondom de winter erg druk, en je wilt niet met -5 graden zonder verwarming in je woning zitten. Dus laat voor de zekerheid je cv-ketel nog een keer controleren.

Heb je in de winter vaak koude voeten? Kies dan voor vloerverwarming in jouw woning. Dit is verwarmingssysteem onder jouw vloer, waardoor je tegels lekker warm aanvoelen. Heerlijk voor in je badkamer of woonkamer!

Buitenshuis

De winter brengt niet alleen kou, maar ook regen en storm met zich mee. Het is daarom verstandig om te controleren of de goten, daken en afvoerpijpen van je woning vrij zijn van bladeren en ander vuil. Als je klaar bent met schoonmaken, zorg dan dat je je buitenkraan of tuinslang leeg laat lopen en daarna afsluit. Als je dit niet doet loop je kans op vorstschade.

Controleer ook meteen of de dakpannen van je woning nog allemaal goed liggen. Als er dakpannen missen of gebroken zijn, zorg dan dat je deze dakpannen vervangt, zo voorkom je lekkage tijdens de winter. Als je een schoorsteen hebt, neem die dan ook meteen mee tijdens je inspectie. Laat de schoorsteen vegen en controleer op vogelnesten. Hierdoor loop je geen risico op schoorsteenbrand en koolmonoxidevergiftiging.

Door de harde wind die de winter met zich meebrengt, is het verstandig om je bomen te snoeien en losliggende takken te verwijderen. Als het dan gaat stormen is de kans kleiner dat je woning beschadigd raakt. Wanneer je een houtkachel hebt, kun je hier de takken weer voor gebruiken.

Hulp van een klusjesman

Om de winter zo comfortabel mogelijk door te komen, zullen er aantal klusjes moeten worden gedaan aan je woning. Bijvoorbeeld kitranden vervangen, je cv-ketel controleren of dakpannen vervangen. Het zijn geen grote klussen, maar hierdoor ben jij en je woning wel goed voorbereid voor de winter. Dankzij ons landelijk netwerk ontvang je meerdere offertes van klusjesmannen bij jou in de buurt die jou maar al te graag willen bij deze klusjes. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is het contactformulier op de website invullen..

Wij staan voor u klaar