Het onderhouden van een gazon

Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Het onderhouden van een gazon

Een gazon wordt doorgaans onderhouden door het gras regelmatig te maaien. Je kunt het gras ook voorzien van bijvoorbeeld mest, zodat er extra voeding is om het gras optimaal te laten groeien. Tussen april en augustus kun je diverse bemestingsbeurten toepassen. Je kunt deze mest kopen bij vrijwel ieder tuincentrum in Nederland. Tijdens de winter kun je speciaal kalk strooien om zo groei van mos tegen te gaan.

Graskantensteker

Tijdens een warm voorjaar en de zomer is het wekelijks grasmaaien met een grasmaaier vaak voldoende om het gras te onderhouden. Voor sommige tuinen geldt dat niet en dienen bijvoorbeeld ook de graskanten te worden onderhouden met speciaal materiaal, omdat deze deel uit maken van de architectuur van een tuin. Hiervoor kun je een graskantensteker gebruiken. Eventueel kun je ook een spade gebruiken, maar op deze manier zul je niet snel rechte graskanten krijgen.

Sproeien van gras

Indien je onlangs graszoden hebt aangelegd, dien je iedere graszode goed te sproeien. Vooral in de eerste weken na het aanleggen is het belangrijk dat het gras voldoende water krijgt. Op deze manier kunnen de wortels gaan aanhechten. Wanneer de wortels reeds zijn aangehecht is het niet direct noodzakelijk om te sproeien. Alleen bij droogte kun je ingrijpen door te sproeien, maar dan moet er wel sprake zijn van langdurige droogte. Het sproeien van het gras kun je het beste aan het einde van de middag doen of aan het begin van de avond. Op dat moment is er niet of nauwelijks sprake van verdamping.

Wij staan voor u klaar