Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Grasmaaien van een nieuw gazon

Hebt u uw grasmat opnieuw ingezaaid? Of hebt u nieuwe graszoden gelegd en weet u niet wanneer u voor de eerste keer kunt gaan grasmaaien? De tuinman van Klusjesmannen.org weet precies wanneer uw gazon gemaaid kan worden, zodat u een gezonde en sterke grasmat krijgt. Ook als uw gazon al wat ouder is en er niet meer zo florissant uit ziet kunt u onze tuinman inschakelen. Hij maakt uw grasmat weer helemaal gezond!

Mooi gazon door onderhoud

Onderhoud is erg belangrijk voor mooi en gezond gras. Doorgaans kunt u grasmaaien vanaf maart tot en met november. In de zomer zal er echter vaker gemaaid moeten worden dan in het najaar. Als het erg warm is doet u er goed aan om het maaien uit te stellen om verbranding van het gras te voorkomen. De tuinman van Klusjesmannen.org werkt volgens een duidelijke tuinkalender:

  • Winter: rustperiode van uw gras, bij vorst zo min mogelijk over het gras lopen.
  • Lente: bemesten en herstellen van uw gazon, wekelijks grasmaaien.
  • Zomer: verticuteren, herstellen en bemesten van het gras. Tijdens droge perioden sproeien, wekelijks grasmaaien.
  • Herfst: regelmaat van grasmaaien afbouwen, kale plekken inzaaien en winterklaar maken van uw gazon.

Hoogte van het gras

Te kort grasmaaien geeft een minder mooie grasmat en meer kans op slijtage en uitdroging. Dit kan kale plekken, onkruid en mos tot gevolg hebben. Bij een bestaand gazon is maaien tot drie à vier centimeter voldoende. Bij een nieuw ingezaaide grasmat moet gewacht worden met grasmaaien tot het gras ongeveer tien centimeter of langer is. Bij de laatste maaibeurt van het jaar is een hoogte van vijf à zes centimeter voldoende om de winter goed door te komen.

Gras afval

Wanneer het afval na het grasmaaien bestaat uit kleine korte grassnippers dan mag het blijven liggen en kan het dienst doen als bemesting van het gazon. Is het grasafval echter lang, dan kunt u het beter weghalen. Zo voorkomt u lelijke plekken in het gazon. Ook bladeren die in het najaar op uw gras liggen kunnen het beste verwijderd worden, dit voorkomt schimmels en ziektes.

Tuinman bij u in de buurt

Door het landelijke netwerk van Klusjesmannen.org vindt u altijd een tuinman bij u in de buurt die bekend is met alle facetten die komen kijken bij vakkundig grasmaaien. Onze tuinspecialisten hebben jaren ervaring en kunnen uw graszoden in een uitstekende conditie krijgen, zodat u er het hele jaar van kunt genieten.