Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Gevelrenovatie

Wanneer er gesproken wordt over renovatie van woningen wordt er vaak niet gedacht aan gevelrenovatie, terwijl voornamelijk de muren het aanzicht van uw huis bepalen. Door het tijdig toepassen van gevelrenovatie voorkomt u dat uw woning in verval raakt, doordat voegen of pleisterwerk verdwijnen. Ook zure regen doet een aanslag op de gevelstenen. De vakmensen van Klusjesmannen.org kunnen u goed adviseren over gevelrenovatie en het in goede staat brengen en houden van uw woning.

Gevelreiniging

Er zijn verschillende methoden om gevels schoon te maken. Het is vooral belangrijk om een deskundige reiniger in de arm te nemen. Deze weet met hoeveel druk er gereinigd moet worden en welk reinigingsmiddel geschikt is voor de voegen en gevelstenen. Om vervuiling in de toekomst tegen te gaan is het aan te raden om na het schoonmaken de gevelstenen te impregneren. De volgende reinigingsmethoden kunnen door de specialisten van Klusjesmannen.org worden toegepast:

  • Stralen: nat of droog met bijvoorbeeld zand, soda of katoenvezels
  • Stoomreiniging: hierbij wordt weinig water in de gevel ingebracht, er blijven ook geen chemische restproducten achter
  • Chemische reiniging: om de ondergrond los te weken wordt vaak een mengsel van stoffen aangebracht, waarna de gevel meestal wordt nagespoeld met stoom of warm water
  • Laserreiniging: dit is een arbeidsintensieve methode waarbij het vuil wordt verdampt
  • Mechanische reiniging: geschikt voor het schoonmaken van gladde oppervlakken, zoals glas en gevelbeplating

De vakman van Klusjesmannen.org kan u uitstekend adviseren over welke reinigingsmethode het beste kan worden toegepast op de gevels van uw woning.

Voegen vervangen

Een goede voeg is belangrijk voor de kwaliteit van de gevel. Het insijpelen van regen wordt tegengegaan, de muur wordt stabieler en krijgt een hogere weerstand. Daarom is het verstandig om gevelrenovatie uit te laten voeren wanneer voegen scheuren of uitvallen. De oude voegen kunnen worden uit gehakt of uitgeslepen, waarna de gevel stofvrij gemaakt wordt. Daarna kan de gevel opnieuw gevoegd worden. De meest gebruikte voeg is de platvolvoeg, ook wel borstelvoeg genoemd. Maar ook andere voegen zijn mogelijk:

  • Knip voeg;
  • Schaduwvoeg;
  • Snij voeg;
  • Verdiepte voeg;

Gevelrenovatie van uw woning

De vakmannen van Klusjesmannen.org zijn specialisten op het gebied van gevelrenovatie. Zij kunnen bepalen welke reiniging geschikt is voor de gevels van uw woning en welke nabehandeling er mogelijk nodig is. Door het toepassen van gevelrenovatie laat u uw huis er weer stralend uitzien.