Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Gazon aanleggen

Wilt u een mooi groen gazon met een dikke, gezonde grasmat? Met een goede voorbereiding en het juiste graszaad is dat zeker mogelijk. De vakmannen van Klusjesmannen.org weten welke stappen er nodig zijn om een prachtig gazon aan te leggen. Naast het aanleggen van een nieuw gazon zijn zij bovendien ook zeer bekwaam in het onderhouden ervan, zodat u jarenlang plezier van uw tuin kunt hebben.

Voorbereiding

Om een mooi gazon te realiseren is de voorbereiding erg belangrijk. Een tuinman van Klusjesmannen.org maakt de bodem klaar voor de aanleg van het nieuwe gazon door de grond los te maken en alle wortels, stenen en onkruid te verwijderen, en de nodige bemesting aan de grond toe te voegen. Een goede ondergrond zorgt er voor dat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen en het gras voldoende voeding kan opnemen. Daarna kan het graszaad gezaaid, of de graszoden gelegd worden.

Zaaiperiode

Er zijn twee periodes in het jaar die zich goed lenen voor het aanleggen van een nieuw gazon. Van half april tot eind mei kan er prima gezaaid worden. Maar ook vanaf half augustus tot eind oktober is een goede periode. Beide periodes hebben voor- en nadelen die één van onze tuinspecialisten graag met u doorneemt.

Gazon soorten

Er zijn een aantal soorten gazons. Welk gazon het beste in uw tuin past hangt af van wat u met uw gazon gaat doen. Bij intensief gebruik is een speelgazon een uitstekende keuze, maar een siergazon juist weer niet. Als u veel schaduw in uw tuin heeft kunt u bijvoorbeeld het beste een gazon aanleggen met schaduwgazonzaad.

Stappenplan aanleggen grasmat

Het aanleggen van een grasmat klinkt vrij eenvoudig, maar toch zijn er een aantal stappen die de vakkundigheid van een specialist nodig hebben. Onze tuinmannen zijn van die specialisten en houden voor het aanleggen van een gazon een duidelijk stappenplan aan:

  • Bodem gazon klaar maken
  • Bodem voeden
  • Graszaad zaaien of graszoden leggen
  • Graszaad aandrukken en bij warm weer regelmatig besproeien

Landelijk netwerk van specialisten

Klusjesmannen.org werkt met een landelijk netwerk van tuinspecialisten. Hierdoor vindt u altijd een vakman voor uw tuin bij u in de buurt. De tuinspecialist van Klusjesmannen.org beschikt over jarenlange ervaring en kan een prachtig nieuw gazon aanleggen voor u, waar u jarenlang van kunt genieten.