De keuken renoveren

Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

De keuken renoveren

Wanneer je het gevoel hebt dat er iets met de huidige keuken moet gebeuren zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt er voor kiezen om een nieuwe keuken te plaatsen of om de keuken te renoveren. Beide opties hebben zo zijn voor- en nadelen. Hieronder hebben we de voor- en nadelen van een keukenrenovatie beschreven.

Voordelen keuken renoveren

Over het algemeen is een keuken renovatie stukken goedkoper dan het plaatsen van een nieuwe keuken. Zoek een keukenspecialist bij jouw in de buurt en vraag eens een offerte aan voor het renoveren van de keuken en bekijk ook de opties voor een soortgelijke nieuwe keuken, je zult al snel zien dat het qua prijs zeker de moeite waard is om voor een keukenrenovatie te gaan. Kijk bijvoorbeeld eens op: www.keukenpakhuys.nl en bekijk wat de mogelijkheden zijn bij Keuken Pakhuys voor het renoveren van de keuken voor mensen in Friesland en omgeving.

Bij een keukenrenovatie wordt gekeken welke onderdelen echt aan vervanging toe zijn, de materialen die nog goed zijn worden behouden. Er zijn allerlei verschillende onderdelen die je kunt vervangen, misschien is het kunststof werkblad wat versleten en zou je deze het liefst vervangen door een nieuw stenen werkblad? Of misschien moet juist alle keukenapparatuur worden vervangen en kunnen de kastjes en het werkblad worden behouden? Dat is allemaal afhankelijk van jullie wensen en het budget. Met een keukenrenovatie kan de keuken een compleet nieuwe look krijgen, maar de grote kosten van een compleet nieuwe keuken worden vermeden. Hiermee kan ook de waarde van het huis stijgen. Voor een relatief kleine investering kan de een keukenrenovatie zorgen voor een aanzienlijke waardestijging van de woning.

Nadelen van keukenrenovatie

Het renoveren van de keuken brengt ook enkele nadelen met zich mee. Zo is het lastig om de indeling van de keuken te wijzigen. Wanneer je de indeling en met name de aansluitingen wilt wijzigen, zullen de kosten aardig oplopen. Hierdoor worden de verschillen in prijs tussen een nieuwe keuken en een keukenrenovatie kleiner.

Ook kan het voorkomen dat bepaalde formaten keukendeuren niet meer door de fabrikant worden geleverd. In dit geval zullen deuren op maat gemaakt moeten worden, waardoor de prijzen ook aanzienlijk kunnen oplopen.

Let er bij de keukenrenovatie goed op hoe de status is van de keuken. Als de keuken erg verouderd is en de materialen versleten zijn, zal het renoveren misschien zorgen voor een paar jaartjes extra gebruik, waarna uiteindelijk de bouw van een nieuwe keuken onvermijdelijk zal zijn.

Wij staan voor u klaar