De badkamer opknappen of verbouwen

Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Badkamer renovatie

Ga je de badkamer zelf verbouwen of opknappen, dan zul je jezelf van te voren goed moeten of je deze klus zelf wilt gaan oppakken of dat je het wilt uitbesteden. Een expert zal zijn hele badkamer zelf kunnen bouwen, maar niet elke doe-het-zelver zal zomaar een complete badkamer kunnen bouwen. Als er een compleet nieuwe badkamer in een nieuwe ruimte wordt gebouwd, kan dit beter worden uitbesteedt aan een bouwbedrijf.

Plafond, vloeren en wanden

Moeten er een nieuw plafond, vloer of wand geplaatst worden, dan kan een handige doe-het-zelver dit vaak zelf oplossen. Heb je voor de wanden nieuwe Mosa of Marazzi tegels op het oog, dan kunnen er veel werkzaamheden worden verricht zonder dat daarvoor het aanwezige sanitair en interieur van zijn plaats moet. Wordt ook de vloer meegepakt, dan is het een ander verhaal en zal er waarschijnlijk het een en ander verplaatst moeten worden. Worden zowel de vloer en de wanden betegeld, dan is het aan te raden om met de wanden te beginnen. Op deze manier voorkom je het beschadigen van de vloer als je met de wand bezig bent.

Een reden voor veel mensen om het plafond aan te pakken is om lelijke vochtplekken aan te pakken. Een optie is om bijvoorbeeld een zwevend plafond met inbouwspots aan te leggen. Deze klus vergt echter wel veel precisie en bouwtechnisch inzicht.

Leidingen en aansluitingen

Niet alle werkzaamheden aan leidingen en energie aansluitingen kun je zelf doen. De werkzaamheden die je wel zelf kunt, moeten als eerste worden uitgevoerd. Bij het aanleggen en verplaatsen van leidingen en aansluitingen moet namelijk vaak gehakt en gebroken worden. Als er nog wijzigingen moeten plaatsvinden op het gebied van aansluitingen en leidingen nadat de tegels er in liggen, kan er beschadigingen optreden.

Sanitair plaatsen

Zelf het sanitair plaatsen? Met enige handigheid zijn er allerlei verschillende mogelijkheden. Geef je de voorkeur aan een hangend toilet met ingebouwd reservoir, dan zal er heel wat gesloopt en gebouwd moeten worden. Voor het bouwen van een douchecabine zijn bij sanitairwinkels zoals
All Aqua allerlei standaard onderdelen te kopen, dit is voor een handige doe-het-zelver vrij eenvoudig te realiseren.

Wij staan voor u klaar