Tot 40% goedkoper

Door heel Nederland

Bel ons op: 088 – 11 55 620

Binnen 24 uur aan huis

Echt vakmanschap

Dakgoot schoonmaken

Het is een vervelende klus, maar de uitvoering ervan is erg belangrijk: het schoonmaken van de dakgoten. Na verloop van tijd raakt elke dakgoot verstopt met bladeren, mos, aanslag of modder. Dit moet met enige regelmaat verwijderd worden. Gelukkig kunt u zelf gemakkelijk uw eigen dakgoten schoonmaken. En als u er niet uitkomt kunt u altijd een professionele klusjesman bij u uit de buurt inschakelen via ons contactformulier.

Is mijn dakgoot verstopt?

Er zijn meerdere aanwijzingen die een verstopte dakgoot aangeven. Eén van de meer voorkomende aanwijzingen is de aanwezigheid van veel muggen. Ook kunnen er nare luchtjes rond de goot hangen. Wanneer een dakgoot langer verstopt is kunt u plantengroei uit de dakgoot zien komen of vochtplekken binnenshuis tegenkomen.

Om erge vochtschade te voorkomen, raden wij u aan om uw dakgoot zo snel mogelijk schoon te (laten) maken wanneer u een verstopping vermoedt.

Dakgoot schoonmaken

Voordat u begint met het schoonmaken van uw goten zult u eerst de volgende gereedschappen paraat moeten hebben:

  • Stevige ladder
  • Emmer
  • Werkhandschoenen
  • Eventueel een bladblazer
  • Een stofmasker (bij gebruik van bladblazers)

Plaats de ladder tegen de gevel en zorg dat de ladder zo stevig mogelijk staat. Haal vervolgens de dakgoot leeg met een schepje linea recta in de emmer. Dit gaat gemakkelijker wanneer het afval een beetje nat is: spuit eventueel extra water in de dakgoot om het vuil natter te maken.

Nadat u de dakgoot leeg hebt moet u hem doorspoelen. Controleer direct of er een verstopping zit in de regenpijp. Als dit het geval is gebruikt u ijzerdraad of een stok om de regenpijp te ontstoppen.

Dakgoot laten schoonmaken

Als u zelf geen tijd hebt voor het schoonmaken van uw dakgoten of wanneer u de klus zelf niet uit wilt voeren, kunt u altijd een professionele klusjesman inhuren om dit voor u te doen. Via het formulier op onze website komt u snel en gemakkelijk in contact met een klusjesman bij u in de buurt. Voor een lokale klusjesman betaalt u vaak weinig voorrijkosten en u kan meestal snel geholpen worden. Vul daarom het contactformulier op onze website in en laat uw dakgoot professioneel reinigen door één van onze klusjesmannen.